ПРАЗНИКЪТ НА ДЯДО КОЛЕДА

Коледните празници са едни от най-любимите и чакани от всички малки, големи и още по-големи жители на общината. Децата с особено трепетно очакване се подготвят за деня, в който любимият белобрад старец им носи подарък в детската градина. Празникът в ЦДГ „Здравец” град Тервел се проведе на 22 декември. Както винаги, педагогическият персонал успя да изненада всички жители и гости на града с празничната обиколка на Дядо Коледа и неговата помощничка Снежанка из Тервел. Специално украсеният впряг на добрия старец обходи централната част на града, мина покрай училищата и детските градини, стигна до завод „Пластхим” и оттам се отправи към детската градина, за да раздаде очакваните от децата подаръци.
Басейнът е мястото, около което се провеждат всички прояви в детското заведение. И този път, въпреки зимния сезон и студеното време, учителките бяха създали празнична атмосфера. Голямата украсена елха и запалени свещи плуваха във водата като допълваха битовия декор за тържеството. Директорът на детската градина Дияна Йорданова приветства присъстващите гости като уточни, че празникът този път е подготвен в рамките на новата програма на заведението „Училище за родители”. Това е нова интерактивна форма на обучение, в която децата, заедно с техните родители, които не са имали възможност да завършат образование или са безработни, изучават празниците, заедно изработват и различни предмети и изделия. По този начин детската градина организира тематична коледна изложба-базар от кукли, свещници, чорапи за подаръци, сурвакници и др. Средствата от базара децата ще дарят на църквата „Свети Георги”.
Едни след други на празника се изявиха Коледарите, които пожелаха здраве и много деца в общината, джуджетата и еленчетата на Дядо Коледа.

Публикувано на 10 Jan 2011