ЕСЕНЕН ПАРАД НА ЗДРАВЕТО

Пак е октомври и отново е време за празници в ЦДГ „Здравец” гр. Тервел. За пета година екипът на детското заведение с директор Диана Йорданова организира съвместно с Община Тервел и РИОКОЗ Добрич „Парад на здравето”.

Както е известно на всички, тази целодневна градина се посещава изцяло от деца от ромски произход. Този факт обаче не пречи на талантливите педагози да търсят атрактивни и нетрадиционни форми на занимания с възпитаниците си. Парадът на здравето се утвърди като традиционна форма, част от възпитателната и образователната дийност в градината. Чрез интерактивни и игрови ситуации, свързани с различни календарни и тематични празници, учителките на ЦДГ „Здравец” работят успешно в областта на интеграцията и социализацията на децата, както и в овладяването на български език.

Както винаги, педагогическия и недепагогическия персонал се бе постарал да подготви богата програма с подходящи костюми за празника на здравето. За всяко дете бе намерена подходящата роля – Баба Костенурка, Ежко-Бежко, Кума-Лиса, Слънчо и други герои, които показаха на гостите и приятелчетата си с какво е правилно да се хранят, за да растат здрави и силни. По-големите каки и батковци в ролята на доктори и медицински сестри се надпреварваха да излекуват болната лапичка на Мечо. Пъстрите Калинки, леките пеперудки, Зайко и Жабчо, Слънчо и балеринките изпълниха танци на плодородието. Празникът завърши с дефиле на плодовете и зеленчуците – най-здравословните продукти за нашето меню.

И както се полага на празник, децата получиха поздравления от гостите си Анна Бербенкова – управител на вестник „Добруджанска трибуна”, Севдалина Колева от РИОКОЗ, Диана Илиева – зам. кмет на Община Тервел, гости от ЦДГ „Слънчице” Добрич, колеги и директори от детски градини. Общинска администрация и Общински съвет Тервел се погрижиха да осигурят играчки за палавниците, които обещаха скоро да ни зарадват с нов празник.

Публикувано на 30 Oct 2010