Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 КАКВО СЕ СЛУЧВА С ЦЪРКВАТА ?

В началото на този месец бе завършена подовата настилка на централната зала, олтарното пространство , стълбището към камбанарията,терасата за хора и помощните помещения на първи и втори етаж.Храмовата зала е изпълнена с два цвята полиран гранитогрес , с голямо мозаечно пано под купола.Олтарното пространство е покрито с ламиниран паркет, в който е вградено друго керамично пано. Допълнителните помещения са покрити с гранитогрес, дарен от „КАЙ ГРУП” Исперих.

Непосредствено след завършването на пода се премина към монтаж на носещата конструкция на иконостаса.Той е изработен от орехово дърво в гр.Велико Търново. В началото на м. август върху основната част ще се монтират допълнителните резби и икони . Окончателния си вид храмовото оборудване ще придобие в началото на 2011 г. , когато ще са готови горната третина на иконостаса ( най- богато орнаментирания с резби уяастък) , царските двери към олтара, всички икони на светци. Пак в началото на идната година ще са монтирани владишкия трон, амвона , проскинариите , целувателните икони и столовете за миряните. Междувременно започна набавянето на църковната утвар. Миналата седмица сем.Балчеви от Тервел ( понастоящем живущи в гр.Русе ) заплатиха разходите за закупуване на два големи свещника, един панахидник и един малък свещник. Дарението е на стойност 2690 лв. Изделията се изработват в специализирана за църковни вещи леярна в гр.Пловдив.

Поръчани са вратите на помощните помещения.

Предстои възлагането на изпълнението на външните двери на храма. Събират се дарения за закупуване на полилея под купола. Той ще бъде изработен във форма на конус, на три нива, с общо 60 осветителни тела и кристални пластинки. Приблизителната му цена е 4 500 лв.

Работата по обекта е подчинена на желанието на общността църквата да отвори врати на храмовия си празник – денят на Свети Георги Победоносец, шести май 2011 година.

Публикувано на 19 Jul 2010