ПРОДЪЛЖАВА ТЕРВЕЛСКОТО „НАШЕ ЛЯТО”

Снимка

На 21. VІІ в ОДК „Малкият принц” се проведе кулинарно състезание „Да направим оригинален студен сандвич”.
На всички участници  предварително  бяха раздадени еднакви по количество и вид хранителни продукти с които те трябваше да приготвят по един студен сандвич. Развихрили своята фантазия децата оформиха разнообразни цветя, причудливи лица, животни, слънца… Имаше даже и мост.
И като на състезание, децата измайсторили най- оригинален сандвич получиха награди.
 За І-ва възрастова група /до 8 години/отличени бяха: Андреа Милкова, Николай Гоцев, Ивет Стоянова, Ивана Ивелинова, Лора Русланова и Даниел Димитров, а във ІІ-ра възрастова група /до 13г./ бяха отличени: Димитър Здравков, Радостина Георгиева, Боряна Балчева, Дария Василева и Михаела Драгоева.

На 23 юли, със съдействието на РУ на МВР- Тервел, в Градския парк се проведе състезание с  велосипеди.
То включваше управление на велосипед с подредени препятствия и състезание по прав участък.
В мероприятието се включиха над 40 деца от 5 до 13 години, разделени в две възрастови групи: І – до 8 години и ІІ- от 9 до 13 години.
На победителите бяха връчени грамоти и награди, както и традиционната почерпка, осигурени от Община Тервел, а един от присъстващите родители почерпи всички деца с бонбони.
    Августовските забавления за децата  по програмата ще бъдат разширени с участието на ученици от училището в Орляк.Акцентите тук ще са в конкурса за деца и родители „Подарък за него,подарък за нея”, в посещението и викторината  на тема „Суха река” , в летния карнавал и в еднодневното пътуване до морския бряг,последвано от изложба на сувенири,изработени от събраните от децата по брега морски дарове.Разбира се всички усилия на малчуганите ще се съпровождат с много лакомства и награди.
    Повече за заниманията на учениците в Тервел и техните гости ще Ви разкажем в следващия брой на вестника.


Публикувано на 05 Aug 2009