ОЩЕ НА ФУТБОЛНА ТЕМА:ФК”СЕПТЕМВРИ 98”ТЕРВЕЛ ПРЕЗ 2008/2009

Футболът,като най-популярен спорт по света,изглежда е и любимо занимание за стотици хора в Тервел.В противен случай едва ли нашият не особено многолюден град щеше да има цели четири отбора,играещи за ФК”Септември 98” Тервел – мъже,юноши старша възраст,юноши младша възраст и деца.
Отборът на мъжете през 2008/2009 г. бе ръководен от треньор Валентин Пейчев.Мачовете в първенството на Североизточна „В„ Аматьорска Футболна група донесоха осмо място сред 20 отбора-участници на нашиите футболисти.Изиграни от тервелчани бяха 38 мача.Можем да откроим следните от тях:
1.    С”Доростол” Силистра – резултат 1:1,голмайстор за нас –Ивайло Георгиев,на наш терен;
2.    С „Преслав” – Велики Преслав,отново на наш терен,резултат 3:1,голмайстори Кирил Божанов – 2 гола и Ивайло Георгиев – 1 гол.
Победните мачове на отбора на мъжете бяха срещу:
*”Ендже” с.Цариброд – 2 победи;
*”Рапид” с.Дивдядово – 1 победа и 1 равен мач;
*”Добруджа” Добрич – 1 победа и 1 равен;
*”Скрита сила” с.Мъдрево – 1 победа;
*”Две могили” с.Две могили – 1 победа;
*”Аристон” Русе – 1 победа;
*”Шабла”,гр.Шабла – 1 победа;
*Генерал Тошево , мъже– 2 победи;
*Аксаково – 1 победа;
*Суворово – 1 победа и 1 равен мач.
Освен победните и равни мачове , разбира се е имало и загуби.Стакъв резултат ще се помнят мачовете с „Орловец” Добрич и с отборите  на Бяла Русенско и Разград.От тези три отбора претърпяхме по две загуби.
Когато говорим за отбора на мъжете , не можем да не споменем като най-постоянни играчи Искрен Пенчев,Стефан Стефанов,Сали Сали,Георги Денев,Васил Ангелов,Ивайло Георгиев,Галин Василев,Тихомир Милев,Явор Симеонов,Кирил Божанов.
Освен отборът на мъжете,спортна слава и удоволствие от добрата игра за Тервел носят и двата юношески отбора – юноши „старша възраст” с треньор Валентин Пейчев и юноши „младша възраст” с треньор Никола Манов.Първите заеха 4-то място сред 10 отбора в първенството за групата си, а вторите – пето място сред 14 отбора.
Децата се тренират от Искрен Пенчев – състезател от отбора на мъжете.Детския отбор е на 4-то място сред 14 отбора в първенството за съответната възрастова група за 2008/2009 година.На 26-ти и 27-ми детският отбор на ФК”Септември 98” Тервел ще участва в Областен футболен турнир в Добрич, в който ще играят общо 6 отбора.
Очевидно футболът е притегателна сила,която събира много хора на стадиона в Тервел.Отборите са няколко и това е добра атестация за спортния дух на тервелчани.Дали обаче всичко е наред?Оказва се,че работата на четирите отбора изисква повече съблекални,а наличната към момента сграда на стадиона не може да осигури тази необходимост.Трудно се напасват графиците за тренировки,защото освен съблекалните , не достигат и игрищата.Затова футболистите търпят неудобства,но не разочароват футболните фенове – на наш и на чужд терен.А теренът на стадиона в Тервел е на високо ниво.За тревната настилка се полагат много грижи .Така и трябва да бъде,защото зачимената ,окосена и напоена покривка на игрището е сцената ,на която показват майсторството си „футболните” хора.


Публикувано на 23 Jun 2009