МАРИЯН КОЛЕВ ИЗВЕДЕ ВИЕТНАМ ДО ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ

Смесената двойка на Виетнам по спортна аеробика спечели златните медали в XX-ото издание на Suzuki world cup, което се проведе в японската столица Токио. За отличията възпитаниците на родения в добруджанския град Тервел Мариян Колев, се пребориха в конкуренцията на участници от 17 държави от четири континента. Сребърните и бронзовите отличия останаха за Унгария и Китай. При тройките Виетнам бе изпреварен само от Китай. Бронзовите отличия останаха за Япония.  
Преди 6 години Колев триумфира при двойките на същия този турнир. Тогава той бе в един тандем с Галина Лазарова, с която станаха и световни шампиони. Тази година повтори успеха, но вече като треньор на Виетнам.    
На тройката на Виетнам сега й предстои да участва в световните игри в Китайско Тайпе, които се явяват олимпиада за всички не олимпийски спортове.

Материалът е подготвен от вестник  Нова Добруджанска Трибуна

P.S. Ние , от Тервел допълваме още нещо към него: От няколко дни Мариян Колев и съпругата му се радват на новородената си дъщеричка Мария.Желаем на семейството много щастливи дни,изпълнени с приятните грижи за двете им деца, с хубави преживявания,постижения,здраве и много успехи на спортните подиуми навсякъде по света!Пожелаваме на близките на Мариян в Тервел да бъдат здрави и да имат възможността да се радват на младото семейство – въпреки разстоянието,което ги разделя!


Публикувано на 11 May 2009