Празници на културата "Тервел 2008"

И тази година Тервел ще остане верен на традицията да бъде домакин на Пролетни празници на културата.Фразата “Традиции, дух, таланти….”, която бе създадена в края на 2006 година, за да стане мото на новия тогава общинския сайт,обединява трите най-силни момента на културния живот в общината.Дълбоки корени на многовековни традиции за песенния и танцовия фолклор и обичаите, младежки дух и ентусиазъм у стотиците самодейци и любители на живота под покрива на любимото читалище, училище или детска градина, безброй талантливи деца, които те карат да се удивляваш за това, как е възможно толкова малка община да ражда толкова много таланти.
    Затова Празниците на културата са важен акцент от обществения живот.Те ще бъдат открити в края на м.април с театрална постановка на Варненски Драматичен Театър “Стоян Бъчваров”. Любителите на професионалното театрално изкуство ще гледат пиесата “Службогонци” на Иван Вазов.
    Почитателите на фолклора от града и читалищата по селата ще се съберат в Тервел на 09 май , за традиционния Общински Празник на фолклора.В него всяка година участват певчески и танцови самодейни групи от общинските читалища.
    Концертът-спектакъл “С песни по света” на дуета Севдалина и Валентин Спасови и ансамбъл “Чинари” е адресиран към хората от всички възрасти , които обичат популярната песен и ще оценят професионализма на изпълнителите и танцьорите на сцената.
    Отново за всички възрасти в края на м.май ще пее още един дует – този на Кристина Димитрова и Орлин Горанов.
    Празникът на славянската писменост и култура ще бъде честван с общоградско тържество.


Публикувано на 07 Apr 2008