Стари приятели - нови хоризонти

Под това мото на 27 февруари 2008 година в гр.Тервел бе учредено Сдружение “Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД. Мероприятието бе посветено и на 130 годишнината от Освобождението на България.
    Според Устава на сдружението целта е развитие на приятелството на непреходните общочовешки ценности в българо-руските отношения, както и с другите народи от ОНД.
    Но освен така нареченото “духовно братство”, има и икономически интереси, партньорство за  взаимна изгода. Предстои изграждането на клубове за бизнес интереси.
    Учредителите, 50 представители от различни сфери на града ни, бяха единодушни в избирането на Управителния съвет, който на своето първо заседание ще избере и председател.
    На създаването на сдружението присъстваха  Зоя Хлебарова – член на Управителния съвет на Федерацията на Областното дружество и областен координатор и Генади Ганчев – председател на Контролния съвет на Областното сдружение за приятелство с Русия и народите на ОНД.
    Хората, дошли да участват в създаването на Сдружението имаха удоволствието да чуят руски песни, поднесени от децата, изучаващи руски език от СОУ”Йордан Йовков” под ръководството на своята учителка Пенка Стратиева, а стихове, посветени на Трети март ни подариха Камелия и Виктория от школата по художествено слово към ОДК”Малкият принц”
    Водеща на мероприятието бе г-жа Радка Радева, която ни стопли с гласа си и ни поднесе великолепното стихотворение на Павел Матев “Русия”.
    След официалната част, на “чаша руски чай” присъстващите запяха и песните, с които са порасли. И тава бе най-добрия знак за сдружението в града ни.


Публикувано на 04 Mar 2008