Коледен “Зодиак”

В Общински детски комплекс “Малкият принц” –Тервел празниците идват винаги по-рано, защото децата са нетърпеливи да ги посрещнат. Коледният дъх се усещаше още преди декември, тъй като малките творци от Школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител Виолета Янкова отрано започнаха да подготвят сурвачки и рисувани свещници за традиционната коледна изложба-базар, която бе открита на 11 декември в ОДК.
Но още предния денq деца от школи на Виолета Димитрова украсиха коледна елха и залите на  ОДК.
На 14 декември за 11 пореден път се състоя празничното коледно издание на ежемесечното детско шоу “Зодиак”. Както винаги сценарият бе подготвен от детски екип с ръководител Катя Славова, но в организацията се включиха и другите педагози от ОДК. Програмата се водеше от опитните вече Виктория и Гергана, а техни помощници бяха три джуджета. Обичайно в първата част вниманието беше насочено към родените от тази зодия, които дефилираха, пяха, рецитираха и… заслужено получиха подаръци. Възнаградени бяха и най-успешните участници в забавните игри и състезания.  Гостите на “Зодиак” бяха 30 ученици от с. Поп Груево, които очароваха домакините със своите песни и танци. Женя Христова, която до неотдавна беше водеща на “Зодиак” поздрави специално с песента “Катерино моме” Катя Славова, родена в същата зодия.
Кулминационен момент бе пристигането на Дядо Коледа, съпроводен от джуджета и искрящи бенгалски огньове. Той отправи топли пожелания към всички деца, а джуджетата раздадоха от негово име лакомства за всички.
„Зодиак” завърши с традиционното българско хоро, на което се заловиха малки и големи.


Публикувано на 02 Jan 2008