Децата от Ансамбъла отново с първа награда

На 15.12.2007 г. ДФТА „Калинка Вълчева”  участва в Национален танцов конкурс „Коледно надиграване”, който всяка година в навечерието на Коледа събира любителите на майсторските български танци във Варна. В категория детски танцови ансамбли уменията си показаха   9 ансамбъла от гр. Котел, Добрич, Варна, Разград, Дългопол, Аксаково, Попово . С тях мериха сили нашите деца от Тервел.
Журито бе съставено от най- доказаните представители на хореографията в  България- Директора на ансамбъл „Тракия” и хореографите на ансамблите „Пирин”, „Филип Кутев” „Варна” и „Капански „.Специалната награда на Двореца на културата и спорта бе присъдена на  ансамбъл  „Добротица” от гр.Добрич.
Малките виртуози на народния танц от Тервел завоюваха почетното първо място и заслужените бурни аплодисменти на публиката.Те се върнаха от Конкурса  горди и от още  три  почетни приза - на Националната секция на ЦИОФФ,  за присъдено второ място за авторството на хореографията на танца „На реката”  и първа награда за авторство на музиката  на този мил закачлив танц, който всички тервелчани обичат.
Оценката на главния художествен ръководител Нели Динкова за представянето на децата е „отличен”. Тя сподели, че тази изява на  средношколския състав е може би най – добрата до момента в национален конкурс.
Запис от конкурса ще бъде предоставен на  кабелна телевизия Евроком. Любителите на фолклора могат да гледат запис от конкурса и по телевизия МСАТ, защото той ще бъде началото на нейната празнична  Коледна програма.


Публикувано на 18 Dec 2007