Детски фолклорен танцов ансамбъл "Калинка Вълчева"

На 15 декември Детски фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” ще участва в Национален танцов конкурс „Коледно Надиграване” в Двореца на Културата и спорта / ДКС / гр. Варна. Това е конкурс в който участват ансамбли за деца и възрастни ,разделени в две категории. Регламентът за участие е много сложен. В категория детски ансамбли всеки състав подготвя танцово произведение с детска тематика или обичайно обреден танц. В този тур нашият ансамбъл ще се представи с тематичното танцово произведение на детска тематика „На реката”.Танцът ще участва в класацията за две престижни награди - Голямата награда на ДКС и награда за авторство на танцово произведение и музика на танц. Във втори тур, съгласно регламента, се подготвя танцово произведение от различна етнографска област от тази за първия тур .  Ние ще се представим с новият си танц „Тракийски мегдан” с участие на 32 танцьори и съпровод на оркестър от 6 музиканта с участието на 3 музиканти от ансамбъл „Добруджа”- Добрич. Костюмите , с които ще са облечени танцьорите в танц „На реката” са нови- изработени по финансиран от Община Тервел читалищен проект .В танца „Тракийски мегдан”  сценичното облекло също има  много допълнения, за което отново получихме подкрепата на   Община Тервел.
Мили граждани, мили родители, за нас участниците от Фолклорен танцов ансамбъл е много голяма чест ,че винаги сте с нас в трудните ни моменти, в радостните новини ,с които почти винаги сме се прибирали в родния ни град. Подкрепете ни и сега. Стискайте ни палци на 15 декември.
Работата в ансамбъла никога не е била безцелна, за нас е важно да сме винаги от най добрите, да сме винаги на почетната стълбичка, да сме винаги единни във всяко наше начинание. Ние сме едно голямо семейство, което ще ви радва винаги.

Нели Динкова главен художествен ръководител


Публикувано на 10 Dec 2007