Коледни вълшебства за най-малките

Отново идва Коледа. Време за приказки, домашен уют и много сбъднати мечти ,таени в малки и чисти детски сърчица.По неписани правила  ние, възрастните правим всичко възможно в тези дни децата да получават желани подаръци и лакомства, да се веселят, да гледат хубави детски филми, да играят на воля , да се чувстват щастливи. Коледа е за децата. И за нас – за да се чувстваме пречистени от това, че можем да им подарим тяхното малко и краткотрайно детско щастие.
    Отново за да се радват малчуганите в Тервел и тази година градската коледна украса блесна , запалена от детска ръчичка. Двадесетина дечица, предимно по на пет години , които са най-младото попълнение на ДФТА „Калинка Вълчева” и на школата по народно пеене към читалището се отзоваха на поканата на Кмета на общината да „светнат” елхата. И така вечерта на Никулден, петгодишния танцьор Камер Гюнай запали светлините на две елхи и три гирлянда пред общината. Това се случи в един и същи миг и предизвика много емоции и възторг у децата.
    Коледа идва. Започват тържествата в детски градини, училища, ОДК, читалищата , общината…Каним всички малки тервелчани и техните родители да вземат участие в тях. Всеки според предпочитанията и възможностите си.Да станем част от светлия празник.
Написани са вече писмата до Дядо Коледа. Дано той да ги получи навреме , за да успеят джуджетата да набавят всички подаръци , пожелани от децата. Това ги прави щастливи. А дали има нещо по- истинско от детското щастие ?


Публикувано на 10 Dec 2007