Пази себе си и другите

Под този лаконичен призив премина кампанията, посветена на 1 декември - световен ден за борба със СПИН. Тя се организира за втора поредна година от ОДК"Малкият принц" в Тервел.
    В рамките на тази кампания, на 28 ноември се проведе разговор-беседа с представителни групи от десети и единадесети клас на СОУ" Йордан Йовков" и ПГТО"Дочо Михайлов". Учениците са участници в школата по гражданско образование с ръководител Катя Славова и в клуб " Здраве и красота" с ръководител Виолета Димитрова.
    Предварително подготвени момичета по темата за коварната болест и начините за предпазване от нея поднесоха информация за останалите участници в беседата. Акцент на разговора беше темата "Как бихме се отнасяли към заразен от СПИН".
    На 30 ноември две групи ученици със специални облекла и червени лентички раздаваха подготвени от организаторите образователни листовки в двете средни училища.
    Работата на младежите срещна подкрепа в лицето на техните класни ръководителки - Димитричка Тодорова, Николинка Кирова, Ваня Денева от СОУ и Димитрина Влаева от ПГТО.


Публикувано на 03 Dec 2007