Благословена да е ръката, която Дава

На 20 ноември от 19:00 часа на Бистро „Елит” дамите от Демократичния съюз на жените гр. Тервел организираха Благотворителна вечер на Християнското семейство, която се превърна в Празник на доброто.
Вечерта бе открита от отец Вълчо, който благослови присъстващите семейства, обредният хляб, подготвен от Димитричка Демирева, иконите, детските картини.
Дамска формация „Мистика” с ръководител Росица Дурмушлийска изпяха ангелогласни песни, които съвпаднаха със замисъла със замисъла на вечерта.
За доброто настроение на всички допринесе чаровната водеща Живка Ненова и дисководещият Стилиян Петров.
На импровизирания търг за Иконите „Богородица с младенеца”, „Исус Христос”, „Тайната вечеря” и обредният хляб се дариха 630 лв. – като  „Богородица с младенеца” бе откупена от Станимир Райчев – 100 лв., „Исус Христос” от Никола Пенев за 200 лв., а Димо Станимиров стана собственик на „Тайната вечеря”. Обредният хляб бе откупен от сем.Славка и Живко Георгиеви за сумата от 200 лв.
Рисунките и изработените сувенири от Школата по изобразително и приложно изкуства с ръководител Виолета Янкова към ОДК „Малкият принц” гр. Тервел бяха закупени за 370 лв. Събраната обща сума от 1000 лв. е внесена в сметката за построяването на Църковния храм в града ни. Събирането на средства за храма продължава. Нека не забравяме, че истинска стойност имат нещата, които съградим заедно.
Вече 10 години Демократичният съюз на жените в гр. Тервел набира средства чрез различни благотворителни мероприятия за децата и семействата в неравностойно семейно положение от общината. На организираната вечер  се събра сумата от 218 лв.
Като председател на Демократичния съюз на жените, искам да Благодаря на всички, които отвориха сърцата си за Доброто и споделиха намерението ни за Добро Дело.
И понеже празникът на Християнското семейство съвпада с рождената дата на човеколюбеца Йордан Йовков, трайно свързан с Добруджа, пожелавам на всички тервелчани – Нека Животът Ви стъпва по чисто, по бяло; да се стремите към бялото цвете и да Ви води символът на бялата лястовичка.

                            Стефка Костадинова    


Публикувано на 26 Nov 2007