Човек е създаден, за да твори добро

Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува деня, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си, преди да се роди още, само на три години  била въведена в Йерусалимския храм
Този ден – 21 ноември е обявен и за Ден на християнското семейство.
    Семейството е Ноев ковчег в потопа на живота. Той е школа за здрави семейни добродетели – на чиста любов, съпружеска вярност, мир, трудолюбие. Това е духовното задължение на всеки родител – да живее така и да възпита децата си.
    В ценностната система на българина семейството е заемало и заема  главно място. Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците и няма по-добро училище от семейството.
    Този ден е свързан и с благотворителността на българина и това не е случайно. Човекът носи у себе си мисълта за другия, който е лишен от домашен уют, който е самотен и изоставен.
    Вече 10 години Демократичния съюз на жените в гр.Тервел набира средства, чрез различни благотворителни мероприятия за деца и семейства в неравностойно семейно положение от общината. И по този повод на 20 ноември 2007 година от 19.00 часа в Бистро “Елит” се организира благотворителна вечер. Част от цената на куверта ще е за децата-сираци от общината, а приходите от търговете и даренията ще бъдат за църковния храм.
    Организаторите разчитаме на хората от Тервел, които имат щедри сърца и носят у себе си християнски добродетели, защото човек е създаден на този свят да твори Добро.
                                             Стефка Костадинова


Публикувано на 20 Nov 2007