Дарения за църквата

Има добри хора, има хора с благородни сърца и души, които са готови във всеки  момент да помогнат с каквото могат, защото една добра кауза никога не е обречена на неуспех. Особено когато човек реши да съгради храм на вярата и надеждата, храм за хората, които вярват, които са християни. Затова беше обявена дарителска кампания на 22 август 2007 година, чрез в.”Тервел”, от името на Община Тервел и църковното настоятелство на храма. Хората, които подкрепиха идеята най-после, след дълги години на очакване да се възобнови строежа на църквата “Св.Георги Победоносец”, дадоха своята  лепта, защото вярваха, че тяхната помощ няма да отиде напразно и някъде в неизвестното. И това се вижда. Стените на храма са вече издигнати, но има още много работа и са нужни още много средства. Храм се вдига за няколко години, но той  е за векове.
     В края на мандата Община Тервел и църковното настоятелство правят своята равносметка за резултатите от дарителската кампания. Те благодарят на всички, които са  се отзовали на този призив и са дарили свои  лични средства за съграждането на храма. Тези хора ще бъдат вписани в дарителската книга на храма, но сега е ред да бъдат споменати и на страниците на вестник”Тервел”. До сега по сметката на църквата са постъпили общо 3201 лв.
    В дарителката кампания участваха доброволни събирачи,които отделиха от свободното си време за събиране на средства. Най-много пари са отчели Желязко Матеев – 732 лв. и Пенка Минчева- 594 лв. Има граждани на Тервел, които са дарили за църквата 100 и повече лева. Това са Милен Митев Желязков, който е дарил 500 лв., Валерина и Никола Чомакови-300 лв., Живко и Славка Георгиеви-200 лв.,Атанас Колев Атанасов-100 лв. и Иванка  и Стефан Панайотови-100 лв., Дияна и Николай Илиеви – 100 лв.
    Кампанията продължава. Оставаме с вярата,че все още има хора, които ще се включат и ще направят своето дарение.


Публикувано на 22 Oct 2007