Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 И този път сме сред първите

От 23 до 25 септември 2007 година в комплекс”Албена” се проведе поредния и юбилеен Пети конкурс на мажоретния танц “Златен помпон” Албена-Добрич 2007.  Тази година конкурсът беше с  международно участие на мажоретни състави от Русия и Черна гора. Участващите  около 350 деца се състезаваха в две категории- парадни и спортни в три възрастови групи: до 9 години; от 10 до 14 години; от 15 до 19 години.
Мажоретния състав при ОДК”Малкият принц” гр.Тервел участва в състезателна категория спортни-втора възрастова група.
    За трета поредна година, вече пораснали наши мажоретки съпреживяваха еуфорията от спортната надпревара, динамиката и красотата на мажоретните танци. Колективите се представиха с нова програма /нови танци/, стройно дефиле в комплекс Албена и в гр.Добрич., като всичко това беше интересно за самите участници и гости.
Популярността на тези танци нараства, защото тази година се включиха и нови състави от други градове на страната.
    Журито в състав: председател  Любомир Кацаров-балетмайстор и педагог в Националното училище по танцово изкуство, преподавател по хореография в Свободен университет в гр.Варна; Светла Камилска- хореограф и ръководител на мажоретен състав”Светла” в гр.Елин Пелин; Стефан Вапцаров-музикален педагог и менинджър в концертна дирекция гр.Добрич; Ирина Войчеховская-председател на дирекция Международни мажоретни фестивали на Европейската федерация по мажоретни танци от Черна гора, даде своята оценка и направи достойно класиране.
    Мажоретният състав от гр.Тервел зае второ място в своята категория и бе отличен със сребърна статуетка “Златен помпон”. Тук бе дадена и още една втора награда на състава от гр.Пазарджик. Трето място зае мажоретния състав на гр.Мездра, а призовото място заслужено бе отсъдено на непобедимите в тази категория мажоретки от “Уондърс” гр.София.
    ОДК”Малкият принц” благодари сърдечно на Община Тервел за оказаната подкрепа и финансова помощ за успешното участие на нашите мажоретки.

Живка Ненова


Публикувано на 01 Oct 2007