Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 Жажда за Доброто

Не оставяйте за утре, за по-късно, за по-спокойно, не отлагайте този така потребен миг, когато всичките ни надпревари, всичките ни големи дела и дребни грижи отстъпват, за да се пречистим пред спомена за Майката.
Не пропилявайте годините, часовете, минутите, които животът ни предоставя: да слушаме гласа, да срещаме погледа, да се радваме на все още живите си майки. Не бъдете скъперници- живейте щедро безценните мигове преди да остане само споменът.
За да уловим мига Демократичния съюз на жените – гр. Тервел организира благотворителна кампания в навечерието на големия християнски празник Успение Богородично. С активната помощ на Севдалена Станева, Радка Радева и Петранка Райчева се подготви мероприятието.
На празника бе поканена и най-малката Мария в града ни, която е само на 5 месеца, но затова пък се държа много възпитано и достойно за радост на мама Цвети и татко Николай. Тя получи подарък – икона на Майка Богородица с пожелание Доброто да бди над живота й.
Талантливите деца от града ни- Жени Христова и Петър Добринов дариха радост със своите песенни поздрави, а Мила Милкова ни завладя със своя „Див танц”.
Красота на празника дариха и малките певци от Добрич- Веселина Тодорова, Цвета Маринова и Николай Марков. Всички те са възпитаници на Стефка Димитрова.
Интерес предизвика и благотворителната изложба, в която бяха предложени за закупуване творбите на малките художници от Школата по приложно и изобразително изкуство към ОДК „Малкият принц” с ръководител Виолета Янкова. Набраните средства – 197 лв. ще бъдат изразходвани по традиция от Демократичния съюз на жените (ДСЖ)  за подпомагане на деца- сираци от общината.
Ръководството на ДСЖ- Тервел благодари на всички които се отзоваха и си закупиха покани на цената от 2 - 5 лв., а ако някой е пропуснал може да стори това при г-ца Искра Балушева – стая 207 в сградата на Общината.
Никога не е късно да утолиш жаждата си за Доброто !

                                                                    Стефка Костадинова


Публикувано на 21 Aug 2007