Рисунка на асфалт с тебешири...

...под надслов „Светът  е толкова сив, защо не го направим цветен ?”

Лятната ваканция на децата вече чука на вратата. Родителите умуват къде да пратят децата си да се забавляват - дали на море, дали на планина, дали при баба на село. Кандидат-гимназистите обаче са в треска - защото трябва да се подготвят за предстоящите изпити.Така за по-малките лятото ще е горещо на плажа, а за по-големите - жегата ще е покрай изпитите. Част от възрастните обаче няма да имат възможност да изпратят децата си на почивка или на обикновен припек край морето. Затова, уважаеми родители, ако оставате децата си в къщи сами през лятната ваканция, ние имаме страхотно предложение за Вас. А това, може би се досещате е -Общинската ваканционна програма „Наше лято” 2007 год. и мероприятията, които предлага тя. Участието на децата в програмата е напълно безплатно за децата, всички консумативи, стимули и лакомства са любезно осигурени от Община Тервел. За повече информация около графика на програмата или денят на провеждането можете да търсите съдействие и информация от педагозите към ОДК „Малкият принц” гр. Тервел или в стая 207 в сградата на Община Тервел. Нашите приятели знаят, че „Наше лято” стартира на 14 юни- досега във ваканционната програма са се включили над 230 малки, големи и още по-големи какички и батковци – наши приятели.
Близо 85 деца на възраст от 5- 15 години се включиха в следващото мероприятие от графика на програмата за месец юни “Рисунка на асфалт” на тема “Ваканция, слънце, море …”. Инициативата се състоя на 27 юни на Градски площад от 9:30 часа. Горещият летен ден не уплаши малките ни приятели, дошли да се позабавляваме и повеселим заедно. Сред децата-участници бяха и нашите малчуганите от ЦДГ „Детелина” и „Първи юни”. Талантливите дечица за час изкусно изрисуваха Градския площад с пъстроцветни картини, с помощта на тебешира. Малките художници от всички възрасти с интерес наблюдаваха работата на другарчетата си и се любуваха на чудесните произведения на изкуството. Отстрани родители, баби и дядовци усърдно ги подкрепяха. Всички малки и големи участници в празника получиха любимото им разхлаждащо лакомство- сладолед, осигурен от Община Тервел.

Очакваме всички малки и големи приятели на следващото наше мероприятие „Лъвски скок”- посветен на Апостола, с осигурен награден фонд на 5 юли от 9:30 часа в двора на ЦДГ „Детелина” (¹1)  гр. Тервел ! Заповядайте !Публикувано на 02 Jul 2007