Короната на „Мис Пагане” тази година е в Тервел

На 13 юни 2007 година  в гр.Омуртаг се проведе за седми път конкурс за красота “Мис  Пагане”. Този конкурс се провежда по инициатива на отделите”Култура” към общините на петте града, носещи имена на ханове от рода Дуло- Дулово, Исперих, Тервел, Кубрат и Омуртаг.
    Проявата стана традиция. По три красиви момичета от тези градове всяка година спорят за короната на красотата. Символът на конкурса е любимата на хан Аспарух-Пагане- красива и умна девойка, която имала и пророчески способности.
    Тази година в конкурса участваха 14 момичета, представителки на сдружените градове.Със своята красота, чар, грация и финес те дефилираха в предварително украсения ресторант-градина “Ален мак” в гр.Омуртаг. Колегите от отдел”Култура” и от читалището бяха  създали прекрасна  обстановка на подиума и в залата, където момичетата се подготвяха с трепет за участието. Коафьор и гримьор направиха прическите и грима им, а фирми от града предоставиха спортните и банските костюми за първия и втория етап от конкурса. Водещ на спектакъла беше поканен от гр.Търговище, а представителка от Агенция “Визаж” помагаше на домакините при подготовката на участничките и репетицията за дефилетата. Журито на конкурса бе съставено от представители на четирите общини- председател бе зам.кмета на Община Омуртаг г-н Алейдин Алиев и членове г-ца Десислава Матева - млада модна дизайнерка от Омуртаг, Петър Петров от гр.Дулово, Савина Атанасова от гр.Исперих и Русанка Димитрова от гр.Тервел и тримата са специалисти в отделите “Култура” към съответните общини. Журито оценяваше по точкова система, без да знае от кой град са представителките. Така се постигна по-голяма обективност в оценката на девойките.
     В първия етап красавиците се представиха в спортни костюми, втория по бански и третия в официално облекло. В третия етап те представиха много красиви бижута на фирма Велмар, спонсор на конкурса. Представителки на гр.Тервел бяха Радостина Росенова Димова на 16 години, Теодора Иванова Стоянова на 17 години и Габриела Венелинова Ковачева на 15 години.
    Всички момичета изглеждаха прекрасно и блестящо и журито бе максимално затруднено. Всеки член оценяваше самостоятелно и поставяше свои оценки от трите тура. След обработване на резултатите не можеше да има никакви спорове между членовете.
    Най-радостната за нас тервелчани новина е,че “Мис Пагане” за 2007 година е нашето красиво момиче Радостина Росенова Димова.Тя получи най-много точки и най-висока оценка на журито. Короната и бе връчена от  миналогодишната “Мис Пагане”, получи и  грамота, 100 лв., колие от черни перли много други подаръци и цветя.
Всички други участнички също получиха много подаръци, грамоти и цветя.
    Конкурсът завърши с приветствие от кмета на община Омуртаг г-н Енвер Ахмед, който изрази задоволството на всички зрители. Той обяви специалната награда на кмета-тридневна почивка на всички участнички в конкурса на комплексите “Белия кон” и “Рай” край гр.Омуртаг .


Публикувано на 18 Jun 2007