Общински училищен футболен турнир 2007

На 12 и 13 юни в гр.Тервел се проведе за четвърти пореден път Общински училищен футболен турнир . В него можеха да вземат участие ученици от общинските училища на територията на община Тервел, на възраст до 15 години. Състезанието беше организирано със съдействието на община Тервел, под егидата на кмета на община Тервел  - инж. Живко Георгиев.
В турнира взеха участие седем отбора: СОУ „Йордан Йовков” – гр. Тервел, ОУ „Отец Паисий” – с. Нова Камена; ОУ „Христо Ботев” – с. Зърнево, ОУ „Васил Друмев” – с. Орляк, ОУ „Отец Паисий” - с. Безмер, с. Коларци, ОУ „Кирил и Методий” - с. Жегларци.
Турнирът бе открит в  10.00 ч. на градския стадион в гр. Тервел от Дияна Илиева – зам. кмет на общината.Тя поздрави събралите се футболисти, треньори и публика. В програмата по откриването на турнира взеха участие мажоретките от балет „Каприз” към ОДК „Малкия принц” – гр. Тервел.
Поради това, че отборите бяха седем се изтегли жребий, който определи ОУ „Христо Ботев” – с. Зърнево да почива в първите срещи и да срещне победителя от мача ОУ  с. Орляк – ОУ с. Коларци.
Първия двубой от турнира противопостави отборите на с. Коларци и с. Орляк. След оспорвана игра от двата отбора, срещата завърши с победа на момчетата от с. Орляк с 2:1.
Вторият мач беше между съставите на ОУ „ Паисий Хилендарски” - с. Безмер и ОУ „Кирил и Методий” - с. Жегларци. При много равностойна и динамична игра отборът на с. Безмер успя да спечели с 2:1.
В третата среща участваха отборите на СОУ „Йордан Йовков” – гр. Тервел и ОУ „Отец Паисий” – с. Нова Камена. Мачът започна, но не завърши. При едно от решенията на съдийската тройка в началото на първото полувреме, недоволни от него ръководителите на отбора от с. Нова Камена изведоха възпитаниците си от терена и отказаха да довършат  срещата. Поради това напред се класира със служебен резултат 3:0 отбора на СОУ „Йордан Йовков” – гр. Тервел. Обстановката на терена се изостри ,но до конфликти не се стигна.
В 16.00 се изигра срещата между отборите на СОУ „Йордан Йовков” – гр. Тервел и ОУ  с. Безмер. След оспорвана игра учениците от с. Безмер успяха да надвият своите съперници с 0:1.
След кратка почивка започна и последния мач за деня между учениците на ОУ „Христо Ботев” – с. Зърнево и ОУ „Васил Друмев” – с. Орляк. Но както и третата среща от деня и тя не завърши по същите причини. Отборът на ОУ „Васил Друмев” – с. Орляк бе изведен от ръководителите си след едно от решенията на съдийската тройка. Поради това напред се класира със служебен резултат 0: 4 отбора на ОУ „Христо Ботев” – с. Зърнево. Обстановката на терена отново се изостри, но до сериозни инциденти не се стигна.
Така завърши първия ден на турнира.
На 13 юни в 10.00 започна двубоя за определяне на 3-то и 4-то място. В него взеха участие отборите на ОУ „Васил Друмев” – с. Орляк и СОУ „Йордан Йовков” – гр. Тервел. Това беше и най-добрия мач в турнира. Беше изпъстрен с много голови положения, както и с много отбелязани голове. В редовното време мачът завърши при резултат 3:3. Тук бе даден и единственият жълт картон на състезател от ОУ „Васил Друмев” – с. Орляк. В изпълнението на дузпи по-точни се представиха учениците на СОУ „Йордан Йовков” – гр. Тервел   и спечелиха 3-то място с резултат 6:8. За учениците от ОУ „Васил Друмев” – с. Орляк остана утехата от добрата игра, която показаха, и спечеленото 4-то място.
След кратка почивка се изигра финалния мач от турнира. До него достигнаха съставите на ОУ „Христо Ботев” – с. Зърнево и ОУ „Паисий Хилендарски” - с. Безмер. Мачът завърши с резултат 6:1 за учениците от ОУ „Христо Ботев” – с. Зърнево, които спечелиха 1-то място . На 2-ро място останаха техните достойни съперници от ОУ „ Паисий Хилендарски” - с. Безмер.
След края на финала бяха раздадени награди на отборите класирали се от 1-во до 4-то място от зам. кмета на община Тервел – Дияна Илиева. Първите три отбора бяха отличени с купи и флагове. Всички отбори получиха предметни награди. Наградният фонд и всички разходи за състезанието се поемат от Община Тервел и са част от общинския спортен календар за 2007 година.


Публикувано на 18 Jun 2007