Полъхът на “Танца на вятъра” в Тервел

На 17 май, вечерта сцената пред Общината гр.Тервел чакаше гости от гр.Стара Загора. И наистина дойдоха едни млади и красиви момичета и момчета, които бързо започнаха подготовката за спектакъла - прожектори с ефектни светлини, озвучаване…
Публиката на Тервел усети, че тук на тази открита сцена ще види нещо хубаво. А на площада полъхваше топъл вятър. Но когато заблестяха светлините, когато зазвуча прекрасната музика и се появиха танцьорите, облечени в красиви костюми всичко затаи дъх. Даже и вятърът притихна, защото видя че не може да се състезава с “Танца на вятъра” от Тракия.
Красота, ритъм, багри и музика са съчетани в този прекрасен спектакъл, сътворен от известния хореограф, режисьор и продуцент Васил Герлимов. Това е една компилация от български, румънски, ориенталски и ирландски ритми в съчетание с елементи на акробатика и спортна гимнастика. Ефектът е поразителен. Публиката беше увлечена от вихъра на танца и спонтанно и възторжено аплодираше артистите.
Този спектакъл, наред с “Българе”, също бе подарен на тервелската публика от Община Тервел и кмета г-н Живко Георгиев. Поздравление и цветя за изпълнителите от името на Общината поднесе Зам.кмета г-жа Стефка Костадинова.
След бурните аплодисменти площада отново затихна, но добруджанският вятър все още не смееше да напомни за себе си, защото и той бе омаян от “Танца на вятъра”. 

Публикувано на 22 May 2007