ДВАДЕСЕТ И ДВА ДИАМАНТА : НОВИ УСПЕХИ НА ТЕРВЕЛСКИТЕ БАЛЕРИНИ И МАЖОРЕТКИ

В края на месец октомври, след постигнатия успех на XIII Международен фестивал „Златен помпон“, момичетата и момчетата от балет Каприз, отново се завърнаха с най – голямата награда от международно състезание по линия на Световната мажоретна федерация. Мястото на успеха този път беше IX Международно и танцово състезание „Диамантен батон“, гр. Панчево, Р. Сърбия. В състезанието участие взеха 5 държави с над 70 хореографии, най – добрите, от които бяха отличени със специални награди.

Трудът и упорството, проявени през дългите репетиции, дадоха своя резултат- незабравими емоции и повод за гордост. Перфектното представяне на малките мажоретки от МС Каприз във възрастова група кадети бе приятната изненада на това състезание- те показаха, че са готови за голямата сцена и че напълно заслужено ще продължат да представят града ни по света.Именно те се удостоиха с наградата за най – добра хореография за танца „Зарчета“, който спечели и първо място в своята категория. Ивета Йорданова за втори път спечели специалната награда „Най – добра мажоретка“ и стана първа в категория соло помпон кадет. Състезанието бе открито по най – добрия начин от соловото изпълнение на Инна Росенова, която изпълни танца си безгрешно и уверено грабна първото място в категория соло батон джуниор. По същия начин се представи и Николета Ненова, която също категорично спечели първо място в категорията соло батон сеньор. В категориите дует батон джуниор (Инна Росенова и Анна – Мария Колева), малка група батон сеньор, малка група помпон кадет, малка група микс сеньор и дует помпон сеньор танците бяха отличени по същия начин. При трио помпон кадет (Ивета Йорданова, Станислава Михайлова и Жаклин Стоянова) и формация помпон сеньор момичетата бяха наградени с второ място, а в категория формация батон сеньор – отново с първо място.

Публикувано на 09 Nov 2015
 НОВИ УСПЕШНИ СТАРТОВЕ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА НАЧО ПЕТРОВ

На проведения на 3.10.2015 г. традиционен Шосеен пробег " Варна " от календара на БФЛА, при участието на 24 клуба от цялата страна, лекоатлетите на КЛА "АТЛЕТИК" завоюваха нови челни места в дисциплината Юноши младша възраст: Борис Митков зае шестата позиция, а Момчил Петков грабна златото.
На 10 октомври 2015 година в град Горна Оряховица се проведе Републиканския лекоатлетически крос – Мемориал „Димитър Велиславов“.
Във възрастовата група при юноши младша възраст, които пробягаха 1200 м., на първо място се класира представителя на Спортен лекоатлетически клуб „Атлетик“ гр. Тервел Момчил Младенов Петков. В същата възрастова група на осмо място се класира Борис Митков също от „Атлетик“ гр. Тервел.

При момичетата под 14 години, които се състезаваха на 600 м., представителката на „Атлетик“ гр. Тервел Петя Христова се класира на шесто място, а при момчетата под 14 години на същата дистанция, на шесто място се класира Борислав Радославов от гр. Тервел.
Класиралите се от първо до трето място бяха наградени с медали и парични награди, а до шесто място с пари.
Само седмица по- късно, на 16 октомври в гр. Дряново се проведе 46-ти национален шосеен лекоатлетически пробег „Колю Фичето“. В групата на родените през 2004/2005 година момчетата, които се състезаваха на 400 метра участваха 34 състезатели, включително и от гр. Ниш, Сърбия. Представителите на КЛА „Атлетик“ гр. Тервел се класираха както следва: Валери Митков на седмо място, Михаил Ивелинов – на осмо, а Никола Ганчев – на единадесето място. При момичетата, родени през 2002/2003 година, които пробягаха 400 метра, участваха също над 30 състезателки. Петя Христова от гр. Тервел зае 10-тата позиция. Родените през 1998/1999 юноши старша възраст се състезаваха на 2400 метра. На първо място се класира Момчил Петков от лекоатлетическия клуб в гр. Тервел. Отличилите се на челни позиции състезатели бяха наградени с медали и парични премии.
На следващия ден, 17 октомври, тервелските лекоатлети се включиха и в XXV-ти международен турнир по крос- кънтри „Луковитски моми“ в гр. Луковит. В групата на юноши младша възраст на 3000 метра отново Момчил Петков се класира на първо място. При момчетата, родени през 2004/2005 година, на 600- метровата дистанция Валери Митков се класира на 11-то място, а Михаил Ивелинов – на 13-то. Родените през 2002/2003 година момичета пробягаха разстоянието от 1000 метра. Представителката на КЛА „Атлетик“ Петя Христова зае 10-то място при надпревара имзежду 30 състезателки. Отново заелите челните 6 места бяха отличени с медал и парична награда.

Публикувано на 09 Nov 2015
 Съобщение от ВиК


Публикувано на 09 Nov 2015
 ПРИЗИВ

Учениците от VI „Б” клас на СОУ”Йордан Йовков” град Тервел,
под ръководството на г-жа Марияна Радева, провеждат благотворителна акция за събиране на дрехи, пакетирани храни
/без макарони, спагети и ориз/ и перилни препарати за 28- годишната учителка Марияна Пенчева от град Велико Търново, която отглежда сама 9 деца от сиропиталището в село Гостилица.
До 6.11.2015 год. събираме само дрехи – спортни екипи, маратонки от 36 до 41 номер, раници и др.;
До 13.11.2015 год. събираме пакетирани храни;
До 20.11.2015 год. събираме перилни препарати;

МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ НИ!


За да е по-хубав светът, добрини трябва да се правят!
И не забравяйте, че всяко дете заслужава щастливо детство
и по-добро бъдеще!
АКО РЕШИТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ, ПОТЪРСЕТЕ Г-ЖА МАРИЯНА РАДЕВА.
Продуктите се събират в стаята на домакина на училището.
От VI”Б” клас и г-жа Марияна Радева


Публикувано на 05 Nov 2015
 КРОС „ЗЛАТНА ЕСЕН“ 2015


Отново е есен и отново пистата на градския стадион в Тервел е подготвена за състезание. Тази година царицата на спортовете привлече 114 участници, които премериха сили в лекоатлетическото състезание „Златна есен“. То се проведе в края на октомври 2015 г., а организатори бяха Дирекция „Образование, култура, младежки дейности и ритуали“ в общинска администрация и КЛА „Атлетик“ с треньор Начо Петров. В надпреварата участваха спортисти от СОУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел, ПГТО „Дочо Михайлов“ гр. Тервел, ОУ „Д-р Петър Берон“ с. Коларци, ОУ „Паисий Хилендарски“ с. Безмер, ОУ „Христо Ботев“ с. Зърнево, ОУ „Отец Паисий“ с. Нова Камена.

Публикувано на 04 Nov 2015
 ОБЯВА


Публикувано на 04 Nov 2015
 УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Дадохте ми своето доверие за пореден път. Оценявам изключително високо обстоятелството, че сред хората, които предпочетоха да поверят родния си град и община на мен има земеделци, предприемачи, учители, медицински работници, хора, които работят в сферата на търговията и услугите, общински служители, ученици, студенти, хора в пенсионна възраст, служители от различни администрации, заети в производството. Тази широка подкрепа ме задължава да продължавам да търся най-добрите възможни решения за общината. Заедно с Вас, гражданите на Община Тервел постигнахме много - работихме по благоустрояването на общинския център и селата, правихме центрове за социални и медицински услуги, направихме си местна инициативна група, която работи добре за бизнеса, подпомагаме всички изявени деца и ученици от Общината, имаме добре подготвени ансамбъл, балет и самодейни групи, многобройни ученически клубове и школи.
Имам готовността да работя за всички граждани на Община Тервел - българи, турци и роми. Мечтая да доживея деня, в който на никого няма да му хрумва да отличава хората, които живеят в нашата община по техния етнос. Още по-малко пък ще прави местна политика, базирана на разделението на гражданите по етнически признак. Знам, че всички тервелчани си приличаме по това, че обичаме родния си край. Родили сме се в нашата община, живеем и работим в нея - нека се научим да гледаме в една посока и тя да е посоката, в която искаме да върви животът ни.

Живко Георгиев
Кмет на Община Тервел

Публикувано на 02 Nov 2015
 ПЪРВИ НОЕМВРИ 2015 ГОДИНА

ДНЕС Е ДЕНЯТ, В КОЙТО ЧЕСТВАМЕ ПАМЕТТА НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,


Наследници сме на народ, който е имал свое, българско възраждане. В трудните години, когато са нямали собствена държава и училища , а българската църква е била подчинена на гръцката, нашите прадеди са слушали и следвали словата на книжовниците, църковните деятели и революционерите . Успели са да съхранят за нас българския дух , ценностите на народа ни и изконната жажда за свободен и мирен живот.
Днес е денят, в който свеждаме глави пред паметта и силната воля на българските просветители и книжовници, пред смелостта на българските революционери, пред далновидността на борците за църковна независимост.
Всеки българин тачи и помни Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Неофит Рилски, Д-р Петър Берон, Васил Априлов, Найден Геров, великия Вазов, Петко Рачов Славейков, Добри Чинтулов, Любен Каравелов. Под перата на тези велики българи в тъмни и безпросветни години се е родила искрицата, запалила огъня на великото чувство на гордост от това, че си българин. Върналата вярата в славния български народ Паисиева история прераснала в създаване на първия български буквар, а после в откриване на първото българско училище.
В годините на робство и кръвопролития сме имали Апостола Левски - най-святата и чиста личност в съзнанието на всеки българин. Човек , в който безразсъдната смелост се преплита с детска чистота на духа и любов към всички , копнеещи да са свободни хора - без значение на раса и етнос.Имали сме плеяда от славни революционери, организирали Априлското въстание, създали чети и отряди по нашите земи и в чужбина.Георги Раковски, Христо Ботев, Георги Бенковски, Панайот Волов, Райна Княгиня, Баба Тонка - българи и българки, приели за свое житейско верую борбата за свободата на българския род.Жертвали уюта на домашното огнище, за да завещаят на децата си възможността да живеят в свободна държава.
Съхранението на българския дух е дело и на българската църква - пазителка на изконни ценности и добродетели.Помним и тачим паметта на Неофит Бозвели , Иларион Макариополски,десетки български свещеници, повели борба за самостоятелна българска църква.
И така, до наши дни - дни в които живеем свободни, имаме възможност да учим, да ползваме всякаква информация, да се прекланяме пред силата на доброто в свои храмове. Независимо от това дали го осъзнаваме или не, и днес сред нас живеят новите народни будители.Това са онези учители, за които работното време не свършва с последния звънец за деня, които работят с душа, за да привлекат за каузата на знанието всяка детска душа, които не щадят сили за успеха на учениците си.
Будители са онези читалищни дейци, за които значение има всяко влязло в библиотеката дете, всеки млад човек, у който е събудена любовта към българския фолклор,всеки възрастен, който чрез самодейността пази вечна българщината.
Честит паразник на всички учители и читалищни дейци от Община Тервел!
Честит празник на всички граждани на нашата хубава, дейна и съхранила българския дух и здравия добруджански корен община!

Дияна Илиева
Зам. Кмет на Община Тервел


Публикувано на 31 Oct 2015

<< По-нови 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 По-стари >>