КРОС „ЗЛАТНА ЕСЕН“ 2015


Отново е есен и отново пистата на градския стадион в Тервел е подготвена за състезание. Тази година царицата на спортовете привлече 114 участници, които премериха сили в лекоатлетическото състезание „Златна есен“. То се проведе в края на октомври 2015 г., а организатори бяха Дирекция „Образование, култура, младежки дейности и ритуали“ в общинска администрация и КЛА „Атлетик“ с треньор Начо Петров. В надпреварата участваха спортисти от СОУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел, ПГТО „Дочо Михайлов“ гр. Тервел, ОУ „Д-р Петър Берон“ с. Коларци, ОУ „Паисий Хилендарски“ с. Безмер, ОУ „Христо Ботев“ с. Зърнево, ОУ „Отец Паисий“ с. Нова Камена.

Публикувано на 04 Nov 2015
 ОБЯВА


Публикувано на 04 Nov 2015
 УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Дадохте ми своето доверие за пореден път. Оценявам изключително високо обстоятелството, че сред хората, които предпочетоха да поверят родния си град и община на мен има земеделци, предприемачи, учители, медицински работници, хора, които работят в сферата на търговията и услугите, общински служители, ученици, студенти, хора в пенсионна възраст, служители от различни администрации, заети в производството. Тази широка подкрепа ме задължава да продължавам да търся най-добрите възможни решения за общината. Заедно с Вас, гражданите на Община Тервел постигнахме много - работихме по благоустрояването на общинския център и селата, правихме центрове за социални и медицински услуги, направихме си местна инициативна група, която работи добре за бизнеса, подпомагаме всички изявени деца и ученици от Общината, имаме добре подготвени ансамбъл, балет и самодейни групи, многобройни ученически клубове и школи.
Имам готовността да работя за всички граждани на Община Тервел - българи, турци и роми. Мечтая да доживея деня, в който на никого няма да му хрумва да отличава хората, които живеят в нашата община по техния етнос. Още по-малко пък ще прави местна политика, базирана на разделението на гражданите по етнически признак. Знам, че всички тервелчани си приличаме по това, че обичаме родния си край. Родили сме се в нашата община, живеем и работим в нея - нека се научим да гледаме в една посока и тя да е посоката, в която искаме да върви животът ни.

Живко Георгиев
Кмет на Община Тервел

Публикувано на 02 Nov 2015
 ПЪРВИ НОЕМВРИ 2015 ГОДИНА

ДНЕС Е ДЕНЯТ, В КОЙТО ЧЕСТВАМЕ ПАМЕТТА НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,


Наследници сме на народ, който е имал свое, българско възраждане. В трудните години, когато са нямали собствена държава и училища , а българската църква е била подчинена на гръцката, нашите прадеди са слушали и следвали словата на книжовниците, църковните деятели и революционерите . Успели са да съхранят за нас българския дух , ценностите на народа ни и изконната жажда за свободен и мирен живот.
Днес е денят, в който свеждаме глави пред паметта и силната воля на българските просветители и книжовници, пред смелостта на българските революционери, пред далновидността на борците за църковна независимост.
Всеки българин тачи и помни Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Неофит Рилски, Д-р Петър Берон, Васил Априлов, Найден Геров, великия Вазов, Петко Рачов Славейков, Добри Чинтулов, Любен Каравелов. Под перата на тези велики българи в тъмни и безпросветни години се е родила искрицата, запалила огъня на великото чувство на гордост от това, че си българин. Върналата вярата в славния български народ Паисиева история прераснала в създаване на първия български буквар, а после в откриване на първото българско училище.
В годините на робство и кръвопролития сме имали Апостола Левски - най-святата и чиста личност в съзнанието на всеки българин. Човек , в който безразсъдната смелост се преплита с детска чистота на духа и любов към всички , копнеещи да са свободни хора - без значение на раса и етнос.Имали сме плеяда от славни революционери, организирали Априлското въстание, създали чети и отряди по нашите земи и в чужбина.Георги Раковски, Христо Ботев, Георги Бенковски, Панайот Волов, Райна Княгиня, Баба Тонка - българи и българки, приели за свое житейско верую борбата за свободата на българския род.Жертвали уюта на домашното огнище, за да завещаят на децата си възможността да живеят в свободна държава.
Съхранението на българския дух е дело и на българската църква - пазителка на изконни ценности и добродетели.Помним и тачим паметта на Неофит Бозвели , Иларион Макариополски,десетки български свещеници, повели борба за самостоятелна българска църква.
И така, до наши дни - дни в които живеем свободни, имаме възможност да учим, да ползваме всякаква информация, да се прекланяме пред силата на доброто в свои храмове. Независимо от това дали го осъзнаваме или не, и днес сред нас живеят новите народни будители.Това са онези учители, за които работното време не свършва с последния звънец за деня, които работят с душа, за да привлекат за каузата на знанието всяка детска душа, които не щадят сили за успеха на учениците си.
Будители са онези читалищни дейци, за които значение има всяко влязло в библиотеката дете, всеки млад човек, у който е събудена любовта към българския фолклор,всеки възрастен, който чрез самодейността пази вечна българщината.
Честит паразник на всички учители и читалищни дейци от Община Тервел!
Честит празник на всички граждани на нашата хубава, дейна и съхранила българския дух и здравия добруджански корен община!

Дияна Илиева
Зам. Кмет на Община Тервел


Публикувано на 31 Oct 2015
 ПЪРВИ РЕЗУЛТАТИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ В ОБЩИНА ТЕРВЕЛ

КМЕТ НА ОБЩИНА


За кмет на община гласуваха общо 9 316 избиратели в 35 секции. Две от секциите бяха подвижни, т.е за хора с увреждания, а една секция бе организирана за домуващите в Дом за стари хора в с.Полк.Савово. Избирателната активност бе висока – над 55 %.Невалидните бюлетини в избора за кмет на община са 448. Резултатът от първи тур се отчита на база 8868 бр. бюлетини.Резултатите от избора са следните (подредени по реда на получените гласове): Живко Георгиев – 4029 гласа, Марияна Пасева – 2 967 гласа, Симеон Георгиев – 572 гласа, Венета Драганова – 475 гласа, Сали Феим – 420 гласа, Андрей Вълов – 177, Юлиян Христов – 176 гласа и Златинка Ганчева – 52 гласа. Резултатът от първи тур е насрочване на балотаж между Живко Георгиев и Марияна Пасева.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ


В избора за общински съветници са отчетени 9 306 бюлетини. Тук прави впечатление големият брой на невалидните бюлетини – 1 720. Най-често причината за невалидността на бюлетините според членовете на секционните комисии е следната: гласоподавателите са маркирали избора си в кръгчетата на бюлетината, но не са отбелязали знак в квадратчетата, а те от своя страна са предназначени, за да се обозначи за коя кандидатска листа е направен изборът.Такава бюлетина не може да се отнесе към никоя от кандидатските листи. Друг отличителен белег на избора за общински съветници е фактът, че значителен брой гласоподаватели са се възползвали от правото си да избират с преференция.Така от валидните 7 586 бюлетини за общински съветници , без преференция са 5 309, т.е. 2277 избиратели са гласували за общински съветници с преференция.Това доведе до пренареждане на кандидатските листи на отделните участници в изборите. Крайният резултат е следният : От избраните 21 съветника един е от Реформаторския блок, двама са от ПП ГЕРБ, двама са от Единна народна партия и съответно по равен брой – по осем съветника ще има от БСП и от местната коалиция между ДПС,БЗНС и НДСВ. Резултатите по кандидатски листи са както следва: БСП – 2834 гласа, Коалиция между ДПС,БЗНС и НДСВ (МК”За нов Тервел”) – 2520 гласа, ПП ГЕРБ – 694 гласа,ЕНП – 533 гласа,Реформаторски блок – 429 гласа, Движение 21 – 217 гласа, МК”Кан Тервел” – 179 гласа,НФСБ – 111 гласа, АБВ – 69 гласа.

Публикувано на 26 Oct 2015
 ПРИКЛЮЧИХА ОСНОВНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ИЗГРАЖДАНЕ НА ПУНКТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЖИВОТИНСКИ ОТПАДЪЦИ В ГР.ТЕРВЕЛ


Съоръжението се изгражда чрез общински проект по Програма за развитие на селските райони . Целта му е да подкрепи животновъдите и преработвателите на животински продукти в региона, като им осигури необходимото обслужване за отделяните в техните производства отпадъци.
Изградена на фаза груб строеж е сградата на пункта, работи се по вертикалната планировка на терена. Сградата е с площ от 388 кв.м., а целият терен е 2 дка. Стойността на строителните работи е 509 х.лв. без ДДС.Доставено в Тервел и готово за монтиране е оборудването на пункта – три хладилни камери,сепаратор, автомивка , множество миещи места , плотове и специфично оборудване. Стойността на оборудването е 695 х.лв.
Логистиката на пункта ще се извършва от три товарни средства – камиони с различна товароподемност – най-малкият може да носи товари до 3,5 тона, средният до 6,5, а най-големият – до 18 тона. Доставени са вече както трите камиона, така и вътрешнозаводският транспорт – един електрокар и 5 палетни колички. Общата стойност на доставените транспортни средства е 458 х.лв.
След като бъде завършен и въведен в експлоатация, новият пункт ще осигури работа на пет души . На претоварната станция за твърди битови отпадъци, която работи отскоро и се намира в диаметрално противоположния край на гр.Тервел ( посока към гр.Силистра, докато пунктът за управление на животински отпадъци се намира в посока към гр.Добрич) вече работят осем души от Тервел. Двете съоръжения – претоварна станция за твърди битови отпадъци и пункт за управление на животински отпадъци са част от ангажиментите на Община Тервел, свързани с опазване на околната среда и подкрепа на бизнеса посредством създаване на обслужващи отпадъците съоръжения.


Публикувано на 06 Oct 2015
 БЕЗПЛАТНИ МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕДИ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ТЕРВЕЛ

ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ МЕСЕЦ ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА, ПРЕЗ ОКТОМВРИ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „ТЕРВЕЛ“ ЕООД ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ БЕЗПЛАТНИ МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕДИ ОТ Д-Р КАТЯ ГАНОВА. ВСЯКА ПАЦИЕНТКА ЩЕ ПОЛУЧИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕТО СИ И НА ЦИФРОВ НОСИТЕЛ.

ГРАФИК НА ПРЕГЛЕДИТЕ:

9,00-11,00 ЧАСА ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН


Публикувано на 01 Oct 2015
 ОБЯВА

ОБЩИНА ТЕРВЕЛ УВЕДОМЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАД ТЕРВЕЛ, ЧЕ ОТ 03.10.2015г. ВЪВЕЖДА АВТОБУСНА ЛИНИЯ ДО ГРОБИЩЕН ПАРК ТЕРВЕЛ СЪС СЛЕДНОТО РАЗПИСАНИЕ:


ВСЯКА СЪБОТА

9,00 ЧАСА- СПИРКА КВ. „ИЗГРЕВ“

9,05 ЧАСА – СПИРКА БИВШЕ АПК

9,10 ЧАСА – СПИРКА ПРЕД ОДК /БИВШЕ ОБЩЕЖИТИЕ/

9,15 ЧАСА – СПИРКА СОУ /УЛ. ЦАР КАЛОЯН/

9,20 ЧАСА – СПИРКА КРЪСТОВИЩЕ ПАЗАР

9,30 ЧАСА – ГРОБИЩЕН ПАРК

10,30 ЧАСА – ГРОБИЩЕН ПАРК – ГРАДСКИ СПИРКИ В ОБРАТНИЯ РЕД

Публикувано на 30 Sep 2015

<< По-нови 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 По-стари >>