Спортни събития

МЕЖДУУЧИЛИЩЕН ФУТБОЛЕН ТУРНИР

Началото е поставено през 2004 г. Турнирът е най-големият спортен празник на децата в общината преди началото на лятната ваканция. Провежда се всяка година в рамките на 2 дни в средата на м. юни. Участват футболни отбори от 9 общински училища. Надпреварата е оспорвана. Класираните на първите 3 места отбори получават престижни купи и множество награди. Финансира се от община Тервел и програма “Младеж” на ДАМС.

КРОС “ХАН ТЕРВЕЛ”

След 20-годишно прекъсване на традиционния за общината крос, новото начало е поставено през 2004 г. Провежда се в края на м. май. Участват ученици от СОУ “Йордан Йовков”, гр. Тервел, и ПГТО “Дочо Михайлов”, гр. Тервел. Надпреварата се организира по възрастови групи – общо 12, разделени на младежи и девойки. Най-бързите участници във всички групи получават индивидуални и отборни награди, флагчета и лакомства. Финансира се от община Тервел и програма “Младеж” на ДАМС.

КРОС “ЗЛАТНА ЕСЕН”

Възстановена традиция от недалечното минало, първият крос е организиран в края на м. октомври, 2005 г. Участват ученици от всички общински училища. Младите атлети са организирани в 12 възрастови категории (6 – момчета и младежи и 6 – момичета и девойки). Дължината на стартовете е съобразена с възрастта на участниците. Присъждат се отборни награди за училищата, а най-добрите получават индивидуални награди. Финансира се от община Тервел и програма “Младеж” на ДАМС.