Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЩИНА ТЕРВЕЛ 27.03.2020г.

Нови 19 души са под карантина в населените места на общината – трима в Тервел, четирима в с.Орляк, четирима в с.Честименско , трима в с.Попгруево, двама в Градница и по един в селата Коларци, Сърнец и Зърнево.
Доставени са предпазни шлемове , облекла и калцуни за служителите , които са ангажирани с погребални дейности.Шлемове са доставени и за центъра за спешна помощ, медицинския център и личните лекари.Предстои доставка на още предпазни средства и облекла.
Общината набави още дезинфектанти за употреба в сгради и такива за открити пространства. До събота, включително се дезинфекцират всички определени места и подходи. В неделя собствениците на работещите магазини за хранителни стоки трябва да се погрижат за дезинфекцирането на входовете и външните гладки повърхности на обектите.Режимът за обработка на обектите през идната седмица ще се определи в понеделник.
До момента всички доставени предпазни средства и дезинфектанти, които се използват в обществените сгради се закупуват със средства от бюджета на общината.
Общината предприе мерки за снабдяване с пакети варива и брашно за създаване на запас от храни, които да послужат при необходимост. За целта са разходвани 2500 лв. от общинския бюджет.
Напомняме още веднъж на гражданите , които живеят в многофамилни сгради да не пренебрегват задължението си да почистват и дезинфекцират входовете си с препарати от търговската мрежа. Най-дълго (72 часа , по данни на учени), вирусът, причиняващ заболяването, запазва жизнеността си върху гладки повърхности – стъкло и PVC .
Отново приканваме възрастните хора да се възползват от услугите на своите близки и от мобилния екип на общината за закупуване на храни и лекарства. Най-важно е те да излизат от домовете си в краен случай.

Публикувано на 27 Mar 2020