Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 АКТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ В ДОБРИЧКАТА БОЛНИЦА

Областната болница в Добрич има проблеми, които е добре да бъдат известни на гражданите на Община Тервел. Всеки човек има нужда от услугите на здравеопазването. За тези „черни дни“, както нашият народ нарича трудните моменти, в които боледуваме, всички работим, кътаме спестявания, плащаме здравни осигуровки…Най-близката до Тервел многопрофилна болница за ктивно лечение е тази в областния град Добрич. За да сте информирани за сътоянието на здравните услуги в това лечебно заведение , за да направите в случай на нужда своя информиран избор като пациенти, ви представяме без изменение материал, препечатан от новинарския сайт Dir.bg.В случай , че проблемът получи разрешение, за което се надяваме, ще ви информираме отново от страниците на вестника.
Новината е от Dir.bg
„Добрич остава без хирурзи, хвърлиха оставки : Всички лекари от хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич подадоха заявления за напускане. Сред тях е и завеждащият д-р Мирослав Попов. Основното им искане е за достойно заплащане и не е свързано с отстраняването на изпълнителния директор на болницата д-р Трифон Йорданов преди дни, съобщи БНТ.
Д-р Попов работи в добричката хирургия от 32 години , а от 18 я оглавява . До Нова година заплатата му е 805 лв., а с увеличението от 1 януари – 910 лв. Шефът на хирургията сподели , че от 5 месеца водят разговори с ръководството на болницата за увеличение на възнагражденията им, но без резултат . Същевременно ангажиментите им нарастват. "Пирогов" за област Добрич – това е спешност, това е планови операции, това са консулти по отделения, в спешно отделение и т.н., която се извършва от петима специалисти", обясни д-р Мирослав Попов.
При медицинските сестри ситуацията е още по-тежка . С увеличението заплатите им са 580 лв. Всъщност хирурзите се чувстват пренебрегнати от години , а чашата преляла преди дни, когато научили, че в друго отделение заплатите са повишени двойно. Оставките им обаче нямат нищо общо с освобождаването на изпълнителния директор на болницата преди 2 дни - това е просто съвпадение , категоричен е д-р Попов.
Лекарите са готови да останат на работа , стига искането им за по-високи заплати да бъде удовлетворено. Директорът, който е с предизвестие за освобождаване, казва, че пари няма.
Напускането на петимата хирурзи на практика ще доведе до закриване на хирургията в добричката болница. За ситуацията е информирано и Министерство на здравеопазването.“

Публикувано на 06 Mar 2018