Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ:ВОКАЛНА СТУДИЯ ТЕРВЕЛ НАВЪРШИ 10 ГОДИНИНа 16 ноември зрителната зала на читалището се препълни с приятелите и семействата на участниците във Вокална студия Тервел. Вече 10 години под вещото професионална ръководство на музикалния педагог Живко Колев се откриват, развиват и реализират талантите на децата от Тервел- първоначално като вокални изпълнители, а по- късно и като инструменталисти (синтезатор, китара, кларинет, ударни, гайда).
Началото бе поставено през 2007 година, когато читалището участва в общинския проект „Училището и читалището- съвременна и безопасна среда за децата“ с идеята „Музикална ваканция“. Целта на Живко Колев и читалищното ръководство е възраждането на музикалните занимания на подрастващите в нашия град. И така, първите ентусиасти са 15, тяхната възраст е от 4 до 15 години. Днес те вече са 40 и са част от семейството на ЦПЛР „Малкият принц“. Творческият път, както и цялото развитие на формацията от 2007 година до днес бе представена чрез презентация от снимки, а ефекта от изпълненията се допълваше от майсторски изработената от г-жа Силвия Александрова флаш- медия и мелодичния глас на водещия Краси Демиров.
Силен емоционален заряд присъстваше през цялото време на сцената. „Вярвам в чудеса“ бе песента, с която се даде начало на концерта. „Духът в хладилника“ се оказа Валери, а беквокали му бяха Станислава и Жаклин. Много аплодисменти получиха най- малките участници Дария и Иван с тяхната песен „Мечти“, а акомпанимент на синтезатора направи Лина. На сцената прозвучаха много популярни песни от български автори- „Само теб“, изпълнена от Стоянка; „И пак е лято“ на Станислава и Жаклин; „И аз съм тук“- Александра и Павлинка; „Забранен достъп“ – Василена, Селин и Пролетина; „Не си за мен“- Преслава; „Разпалвам микрофоните“- Арма; „Българи“- Райя, „Родена такава“ в изпълнение на всички певци.
Не може да се пренебрегне фактът, че голяма част от изпълненията бяха със съпровод на младите музиканти Алпай, Еркан, Йорданка, Бурчин, Лина, Николай, Берк, Петя. Със силни аплодисменти бяха посрещнати песните под съпровода на оркестъра „Ти си“ със солист Пролетина, „Счупена чаша“ на Преслава и Габриела, „От извора“ на Есра, Селин и Наталия“. Специален поздрав от младите творци за Кмета на Община Тервел инж. Живко Георгиев и Заместник- кмета г-жа Дияна Илиева бе песента „House of the rising sun“ („Къщата на изгряващото слънце“), изпълнена от Лина с благодарност за новите музикални инструменти. Настроението на всички се нажежи максимално след изпълнението на дуета гайди Теодор и Ивайло под ритъма на тъпана на Мартин.
Певиците представиха и образци на световната поп- музика: „Little di you know” – Станимира и Павлинка, „Titanium“ – Павлинка, а Пресила разчувства до сълзи публиката с песента „Unbreak my heart“. А песните „Здравей, как си, приятелко“ и „За тебе хората говорят“ бяха специален поздрав за бившите участници във формацията, част от които се качиха на сцената, за да почувстват отново емоцията на живото изпълнение пред публика. На всички на сцената бе подарен първият студиен диск на Вокална студия Тервел, издаден специално за концерта с подкрепата на Община Тервел.
Публиката възнагради с напълно заслужени аплодисменти младите певци и музиканти, както и техния ръководител, давайки си сметка за огромния труд , постоянство и отдаденост, за постигането на този резултат.
Пожелания за много бъдещи успехи получиха изпълнителите от директора на ЦПЛР „Малкият принц“ Виолета Димитрова, от Невена Денева- председател на НЧ „Д. Дончев-Доктора“, от Кмета на община Тервел Живко Георгиев и Председателя на ОбС Симеон Симеонов, от родители и приятели.

Публикувано на 28 Nov 2017