Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ В МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА В КК АЛБЕНА

ТФ КАПРИЗ СЕ ЗАВЪРНА С ДВЕ ЗЛАТНИ КУПИ ОТ XVII МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „УТРИННА ЗВЕЗДА“, ПРОВЕЛ СЕ В ДНИТЕ МЕЖДУ 14 И 21 ЮНИ В КК АЛБЕНА.

ТФ Каприз пристигна в КК Албена директно след участието си на зоналния етап от Третия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце” в Шумен, където бяха класирани след участието си в Добрич. Там те представиха танците „Калинка“, „Девчконки“ и „Цыганская“. За националния етап на конкурса журито класира и двете възрастови групи, като им отреди първите места. Така на 11 септември танцьорите ще представят „Калинка“ и „Цыганская“ на последния конкурсен етап, който ще се проведе на язовир „Копринка“. След приключване на състезателната програма в Шумен танцьорите от ТФ Каприз отпътуваха за КК Албена и на следващия ден премериха сили на фестивала „Утринна звезда“ при наличието на изключително силна конкуренция на състави от България, Русия, Македония, Молдова и Украйна в категориите характерни танци, танцово шоу и мажоретни танци. Участие в състезанието взеха всички възрастови групи на формацията.

Успешни бяха първите стъпки в състезателна дейност на най-малките възпитаници на ТФ Каприз – децата от групите на детска градина и първи клас, които успяха да завоюват първите си награди – второ място в категорията си – въпреки оспорваната надпревара. Те продължават напред с амбицията да достигнат върховете на танцовото изкуство. Соловите си изпълнения представиха Едже Халид, Ивета Красимирова, Кари Панайотова, Ива Стефанова, Жаклин Стоянова, Станислава Михаилова, Мартин Пламенов, Есра Тунджай, както и Инна Росенова, Анна-Мария Бориславова и Николета Ненова, които получиха медали за изпълненията си в категория мажоретни танци. На второ място в категория соло батон 13 – 18 години се класира Инна Росенова, а на първо място – Николета Ненова. В направление характерни танци, където съревнованието бе най-оспорвано, групите на кадетите и сеньорите се пребориха за купите, като бяха класирани в челната тройка. Двете златни купи бяха присъдени за мажоретните танци: „Домино“, изпълнен от кадетите и за танците на сеньорите.
След завръщането си в Тервел танцьорите от ТФ Каприз ще продължат репетициите си, като с още по-голямо усърдие и старателност под ръководството на г-жа Живка Ненова, Виктория Тошкова и Габриела Росенова ще се подготвят за покоряването на следващите си цели.

Габриела Росенова


И ШКОЛАТА ЗА МЛАДИ ПРИЛОЖНИЦИ СЕ ОТЛИЧИ С УМЕНИЯТА СИ НА ФЕСТИВАЛА

Три деца от Школата по изобразително изкуство с р-л: Виолета Янкова взеха участие в Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, който се проведе в к. к. Албена от 14 до 22 юни.Иван Пенев- 13г., Радостина Георгиева- 16г. и Димитър Здравков- 17г. нарисуваха по две картини по тема: „Впечатления от ботаническата градина и двореца в Балчик“ и „Противоположности“.
И тримата представители на Школата се представиха достойно и бяха отличени с Първи места и медали.
Участието на младите таланти във фестивала бе финансирано от Община Тервел.

Публикувано на 28 Jun 2016