Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ФИЕСТА В ТЕРВЕЛ - ПЪРВАТА ГОДИНА БЕ УСПЕШНА!

През първата година на фестивала на града „Фиеста в Тервел", организиран от международен екип от доброволци от европейска доброволческа служба Хана, Ани, Клара –от УН ПГТО „Дочо Михайлов”, Хосе, Хавиер и Паки от Испания, Адам от Словакия, Беате от Латвия. Идеята бе подкрепена от всички, към които се обърнахме – Община Тервел, ОДК , Народно читалище, Полиция, Горско стопанство, ПГТО „Д.Михайлов”, заведения, магазини и много хора, както и координаторите на трите отбора Силвия, Антон и Георги Чолаков. Без тяхната помощ фиестата нямаше да се състои.

Идеята за организиране на фестивала се роди в главите на Ани и Клара, за да направят лятото по-цветно, по-шумно, по-динамично, да събудят града и да внесат нов дух. По време на своя девет месечен престой в Тервел те са забелязали липсващ живот по улиците на какъвто са свикнали в страните си. В Ереван- градът на Ани- има стотици улични събития през цялото лято. Градът на Клара - Рибейра има подобен 50-годишен фестивал с участници от всички възрасти.
В събитието бяха привлечени около 200 младежи и деца, включително помагащи баби. Три дни, пълни с различни дейности, конкурентна атмосфера, очаквания и работа в екип бяха разпръснати из парка и центъра на града. Това от, което ние се страхувахме най-много бе да нямаме участници, но в крайна сметка ние раздадохме всичките 150 предвидени тениски.

Доказателство за успеха на фестивала са самите деца, които изявиха желание фестивал да се проведе отново и следващата година . Дали това ще стане зависи само от организаторите и от ВАС.
Най-трудната стъпка сме я направили, вторият път ще бъде много по-лесно. Запазете опита в сърцата и умовете си и с идването на Баба Марта 2016 търсете организатори.
Хана

Публикувано на 23 Jul 2015