Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
  „ Как светло е във детските очи, когато са безгрижни, пълни с вяра….”

След успеха на участниците от Балет” Каприз” в областния кръг на конкурса за руски песни, танци и поезия „Пусть всегда будет солнце“ в гр.Шумен, в края на юни дойде другото участие в Международен конкурс „Светът в детските длани” в гр.Балчик. Конкурсът включваше няколко направления – театрално и сценично изкуство, вокал, инструментал, поезия и хореография.
Балетът участва в раздел хореография и се представи блестящо, като изигра танци от тазгодишния си репертоар.

Идейните и тематичните интерпретации, както и костюмите, пресъздаващи съответните образи и теми, направиха впечатление на журито.
Особено впечатлени и развълнувани останаха участниците и техните ръководители от Русия, когато видяха танца на Балет ”Каприз” – „Да помним”, посветен на 70- годишнината от Великата Отечествена война. Руските участници аплодираха нашите танцьори „Молодцьi”. Този танц беше избран да участва в гала концерта, както и танца „Паяци”, който явно се е харесал на журито, като нещо различно и интересно.
В актива си момичетата и момчетата от „Каприз” натрупаха 5 първи места и 2 втори:
Формация - сеньори – 1 място
Мини формация - 1 място
Ива Стоянова -сеньори -1 място
Екатерина Колева – джуниор - 1 място
Ивета Йорданова – кадет - 1 място
Формация - кадет - 2 място
Ивета Йорданова и Мартин Пламенов - 2 място.

Разбира се летните конкурси имат не само състезателен характер. Те носят духа на мотото „Светът в детските длани”, олицетворяват искрените човешки чувства в детските сърца. Вечерите на дружбата, игрите на басейна, разнообразиха фестивалната програма и оставиха у всички деца скъпи спомени за едно море и едно приятелство.
Всички ние благодарим на Община Тервел за финансовата и морална подкрепа, като направиха нашето участие възможно, за пореден път.

Живка Ненова - ръководител

Публикувано на 23 Jul 2015