Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ОТКРИТА Е УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОБЩИНСКИЯ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС В ТЕРВЕЛ

ОДК”Малкият принц” в Тервел откри учебната година за всички свои възпитаници на 1 октомври . Комплексът е любимо място за децата и учениците, които обичат да посещават школите и клубовете му. Тържеството премина с пожелания за успешна година, пълна с награди и хубави емоции от Директора на комплекса – Виолета Димитрова и Зам.Кмета Дияна Илиева. На празника бяха връчени наградите на децата, отличени в конкурса за рисунка „С очите си видях бедата”.Свои изпълнения представиха момичетата от вокална студия „Тервел” и Ивета Красимирова от Балет „Каприз”.
След като работиха усилено през юли и август, за да дадат на децата на Тервел поредната хубава ваканция чрез „Наше лято” и да се подготвят за участия в мажоретни събития в Хърватска и Албена, педагозите от ОДК започнаха подготовката на новата учебна година. Отново се сформират групи за занимания в школата по приложни изкуства с ръководител Виолета Янкова. Балерините от Балет „Каприз” биха се радвали , ако към техния успешен тим се присъединят нови млади дами , обичащи танците.С ентусиазъм започват работа и двата клуба по автентичен фолклор , ръководени от Росица Стратиева и Стойка Жекова. Те вече имат своята първа задача – подготвят есета за участие в конкурс на Фондация „Българска памет”.Децата от града могат да се включват и в традиционно работещите от години клубове по екология, художествено слово, вокална студия „Тервел” и други, които осигуряват постоянни или периодични и тематични занятия с деца.
Тази година в комплекса започва работа и школа по керамика. Децата ще могат да показват сръчност на грънчарско колело и да пекат изделията си в пещ, след което ще ги украсяват. Очакваме в края на учебната година изложба на младите любители на глината. Школата се води от Цанка Жечкова, специалист по керамика.
Желаещите да практикуват куклено изкуство също могат да заявяват желанието си в ОДК или в читалището в Тервел. Читалищното настоятелство е решило да сформира група по куклено изкуство, която ще започне работа след около два месеца. За целта ще се ползват налични кукли и декори, които Община Тервел закупи по свой вече приключил проект, финансиран по Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси”.
Общинският детски комплекс в Тервел има дългогодишна история. Общината го запази от закриване в годините, в които за този тип звена не се осигуряваше никакво финансиране и предостави за работа на комплекса нова сграда в Тервел – ремонтирано бивше ученическо общежитие.Инвестицията в децата даде отличен резултат – наградите и успехите на малките тервелчани, които посещават школите, организирани от ОДК са безброй и радват всички ни.

Публикувано на 03 Oct 2014