Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: „ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА – РАДОСТ“ ПРАЗНУВА ТРЕТИ РОЖДЕН ДЕН

Изминаха три години от Петровден на 2011 година, когато с празничен водосвет и тържествена програма бе открит новопостроения дом за стари хора в с.Полк.Савово. 2011 година бе изключително благодатна за хората в общината. Дни преди домът за стари хора да отвори врати , на Гергьовден през същата година бе осветен и Храм "Св.Георги Победоносец" в гр.Тервел.
През трите години работа домът даде подслон, човешка грижа, възможности за общуване и много забавления за десетки възрастни хора от Община Тервел и региона на Добруджа и Шумен. Дванадесет души от общината получиха възможност за постоянна работа.

На 27.06.2014г. с благодарствени слова, песни и танци се отпразнува третата година от живота на Дома за стари хора “Радост“ с.Полковник Савово. Бяха поканени много гости, дарители и приятели.
Директорът на дома Андриана Йорданова благодари на Кметския екип за създадените прекрасни битови условия, позволяващи добър и спокоен живот на възрастните хора, за подкрепата във всеки един момент, за предоставения нов 16-местен микробус, с който ежемесечно се организират пътувания в общината и извън нея. Благодарности получи и екипът на Дома за неуморния и всеотдаен труд, полаган за грижите към възрастните хора.
Благодарности се оправиха към: Дирекция "Социално Подпомагане" -Тервел, Народно читалище Димитър Дончев – доктора, ТПГ „Добруджанска огърлица“, ДФТА „Калинка Вълчева“, Вокална студия – гр.Тервел, ЦДГ Детелина, ЦДГ Здравец, ЦДГ Първи Юни, ОДК“Малкия Принц“ - всички те участници в живота на възрастните хора и приятели на дома. Специални благодарности бяха изказани на дарителите: ТРИАДА - ООД – ТЕРВЕЛ, Пенко Пенев, Фикрет Ахмед, Димитър Великов, Драгни Йорданов, Живко Ников, Иван Йоргов, Ивелин Линков и към лекарите и мед.специалисти, които се грижат за здравето на живеещите в дома: д-р Гочев, д-р Абил, м.с. Панайотова и кинезитерапевта Станка Гочева.
На тържеството присъстваха и приятели от Адвентистка Църква Добрич, Дом за стари хора „Щастлива Старост“ гр.Алфатар и Дом за стари хора гр. Силистра.
В празничната програма се включиха домуващите в Дом „Радост“, танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“, малките певици от Вокална студия Тервел, изпълнителите от „Добруджанска огърлица“, както и гостите от домовете в Алфатар и Силистра.

БЛАГОДАРИМ ВИ, МИЛИ ХОРА!

Публикувано на 09 Jul 2014