Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ПОДПИСАХА СЕ ДОГОВОРИТЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПРЕТОВАРНАТА СТАНЦИЯ В ТЕРВЕЛ

На 8 юли бе подписан договорът с фирмата, която спечели в процедурата за строителен надзор - "Трафик холдинг" ЕООД гр.Варна. В конкурса участваха седем фирми. За "Трафик холдинг" ЕООД това е първи договор с Община Тервел. Постигнатата цена за изпълнение на поръчката е 50 000 лв.

На 9 юли се подписа договорът за изграждане на претоварната станция. Той е на стойност 1 994 197,25 лв., като в тази сума са включени и 10 % непредвидени разходи, които ще бъдат разходвани при нужда. Изпълнителят е обединение между две фирми - "Пътно строителство" АД Добрич и "Пътища и мостове" ЕООД Варна. Срокът за изпълнение на строителството е 10 месеца. Периодът за наблюдаване и съобщаване на дефекти- 6 месеца.Към претоварната ще води път с приблизителна дължина около 914 м.Съоръжението ще се захранва от собствен водопровод. Поръчката включва още строителни работи за изграждане на битова сграда с КПП, гараж и автомивка, ограда с бетонови колове и оградна мрежа, дезинфекционна вана,кантар за автомобили, подпорна стена, трафопост, външно кабелно трасе, затревяване на 7,22 дка свободна площ със засаждане на 262 дървета (иглолистни и широколистни) и 104 бр. храсти.

Монтират се автомобилни везни, трансформатор, дизелов агрегат, ел. табла и други съоръжения съгласно предвижданията на работния проект.

Претоварната станция ще обслужва общините Тервел и Никола Козлево.

Публикувано на 12 Jul 2013