Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ИНФОРМАЦИЯ - ИЗБОРИ 2011

• За участие в предстоящите местни избори в законоустановения срок до 28.08.2011 г. в Общинска избирателна комисия при Община Тервел са регистрирани 23 партии, коалиции и инициативни комитети. Те са както следва: ПП „Ред, законност и справедливост”, ПП „Единна народна партия”,ПП „Българска социалистическа партия”, ПП „Зелена партия”, Партия „ЕСИ”, ПП „Български социалдемократи”, ПП „Партия на зелените”, ПП „Национално движение за права и свободи”, ПП „ГЕРБ”, ПП „Земеделски народен съюз”, Инициативен комитет за издигане на Нико Радев Върбанов, ПП „ВМРО – Българско национално движение”, ПП „Движение за права и свободи”, Инициативен комитет за издигане на Стамен Тодоров Трендафилов, Партия „Атака”, Местна коалиция – „Синята коалиция – Тервел”, ПП „Българска социалдемокрация”, ПП „Национално движение за стабилност и възход”, ПП „Зелените”, ПП „Солидарност”, ПП „Обединена социалдемокрация”, ПП „Национално движение за спасение на отечеството”, ПП „Лидер”. Шестнадесет от регистрираните парии и един от инициативните комитети са заявили участие в изборите за общински кмет. В изборите за общински съветници ще участват двадесет партии, една местна коалиция и един инициативен комитет. В изборите за кметове на населени места ще участват 16 партии и 1 инициативен комитет.


• Проведени са консултации между партиите и коалициите за образуване на секционни избирателни комисии. Предвижда се в общината да работят 34 избирателни секции, 32 от които в Тервел и селата, една в Дома за стари хора и 1 мобилна секция за хората с увреждания. В състави на секционни комисии ще бъдат включени 252-ма души. Разпределението на партийните квоти в тях следва методиката на ЦИК и предвижда в комисиите да участват 109 представители на ГЕРБ, 55 на Коалиция за България, 41 на ДПС, 28 на АТАКА, 14 на Синята коалиция и 5 на НДСВ.


ПОКАНА

Всички кандидати за кметове на община и кметове на населени места могат да представят своите предизборни платформи, за да бъдат отпечатани в общински вестник ‘Тервел”. Материалите следва да се предават на магнитен носител – диск, на Севдалина Колева, специалист „Култура” в Община Тервел. Редакционният екип на вестника ще публикува материалите, във вида, в който са представени. Отпечатването е безплатно за кандидатите.

Публикувано на 19 Sep 2011