Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ЦДГ „ДЕТЕЛИНА” В ТЕРВЕЛ ВЕЧЕ Е НА 50 ГОДИНИ

Богата програма, посветена на 50-годишнината от създаването на ЦДГ „Детелина” гр. Тервел подготвя екипът от педагози с директор Капка Христова. Първите прояви от празничния афиш са свързани с посрещането на Баба Марта и пролетта. През последните дни на месец февруари малките възпитаници и техните учителки ще подготвят изложба от мартеници „Сръчни ръчички за радост на всички”. Заедно с децата от ЦДГ „Любопитко” с. Божан, ² „а” клас на СОУ „Йордан Йовков” и Куклен театър гр. Добрич юбилярите ще представят празника „Да посрещнем заедно Баба Марта”. На първи март ще бъдат връчени мартеници на Кмета на община Тервел, на Държавна дивечовъдна станция и домуващите в Дома за стари хора.

Пролетните месеци март и април също ще бъдат изпъстрени с весели празнични прояви. Фолклорният празник „От Заговезни до Великден” ще се проведе на 22 март в детската градина. С весели рисунки на асфалт ще бъде посрещнат Денят на шегата първи април. През април ще се проведат още две мероприятия – пикник в гората с родителите „Мама, татко и аз”, както и празничен поздрав към лекарите от детското отделение на МБАЛ Тервел, към д-р Паскова и д-р Полякова по случай Денят на медицинския работник.

Кулминация на празничните прояви ще бъде юбилейният концерт, посветен на 50 години ЦДГ „Детелина” в читалището, за който децата и екипът на детската градина готвят много изненади.

Публикувано на 15 Feb 2011