Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ОТНОВО ЗА ПРОБЛЕМА С МАЛКИТЕ БОЛНИЦИ

На 7 април медиците от Тервелската болница припомниха на обществеността,че проблемите на болничното заведение,които разтревожиха хората при стартирането на реформата в здравеопазването в началото на годината,все още не са решени.Тервелската болница е една от общинските болници които се включиха в националните предупредителни протестни действия на лекарите. Решението за протеста беше взето на 49-я извънреден събор на Българския лекарски съюз .Още 2 болници от област Добрич – в Каварна и Ген.Тошево участваха в протеста. Медиците от Тервел свикаха митинг в 10.00 часа пред общината в центъра на града.Граждани също подкрепиха протестиращите.Кмета на общината декларира пред медиците загриженост за нерешените проблеми в болничното здравеопазване, които тревожат хората в отдалечените от гр.Добрич населени места,сред които са и тези в община Тервел.
По време на митинга в болницата бяха осигурени дежурни кабинети. Медиците искат ясни и конкретни стъпки и правила за реформата в здравеопазването, които да са съгласувани с Лекарския съюз и обществото.
„Настояваме за предоговаряне на условията в рамковия договор за 2010-та, за еднакви правила и условия на работа в малките и големите болници, за увеличение на клиничните пътеки", коментира и управителят на тервелската болница д-р Момчева. Лекарите и медицинския персонал от Тервел се обявяват за премахване на делегираните бюджети, за отпадане на изискването за двама специалисти в сектор и за осигуряване на равни възможности за всички да кандидатстват за финансиране по европейски програми.

Публикувано на 12 Apr 2010