Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ И ДЕЛНИЦИ

СВЕТЛИНИТЕ НА ЕЛХАТА

На 7 декември бе запалена коледната елха на площада пред общината. Светлините на празничното дръвче запалиха две талантливи деца от Тервел.Така е вече 5 години – Коледното дърво в Тервел блесва,запалено от детски ръце – ръцете на деца,които през изтеклата година са донесли радост на тервелчани – с таланта си да пеят,да танцуват,да рисуват.Коледните светлини са палени през години те от най-малките представители на Детския фолкорен ансамбъл и на Балет Каприз.Тази година предвестниците на Коледната светлина бяха Виктория Пенкова и Димитър Здравков.Отново ще припомним на читателите на вестника малко повече за тях.
Виктория пее от много малка, тя е един талант с много красив глас.През последните години започва участията в регионални и национални конкурси и фестивали.
За първи път участва през м. Май 2009 година в гр.Кубрат в Национален конкурс „Медни гласчета” под патронажа на Лили Иванова и Министерството на културата. Там се състезават деца от различни възрастови групи. В нейната група от 9 до 12 години – тя се класира на трето място, получава диплом и предметна награда. На Националния конкурс „Морско конче” в гр. Варна заема второ място в своята възрастова група. През м.април 2009 година прави запис в София по програма TV7 – детско предаване „Супер 8”. Нейното изпълнение на песента на Нели Рангелова „Една сълза” става песен за м.май. По покана на същото предаване участва и в годишната класация и от 12 деца в групата Вики печели второ място. Там се представя с песните „Боянският майстор” на Лили Иванова и „Една сълза”.Заради всички успешни представяния в тези конкурси Виктория е поканена да вземе участие в Международен конкурс „Златна ябълка” гр. Кюстендил през 2010 години.
Най-новата награда на Вики е първо място на Международния фестивал в гр.Кумпана, област Констанца – Румъния, който се проведе на 27-28 ноември 2009 година. Пред публиката на румънския фестивал тя е изпълнила песента от филма „Титаник”.
Другото дете, което участва в запалването на елхата е Димитър Здравков Иванов - от Школата по изобразително и приложно изкуство към ОДК „Малкият принц” .Той участва в конкурси и печели високи отличия: Първо място в Шести национален конкурс „Златна есен – плодовете на есента” – Севлиево 2009 г.; Четвърто място в Националния конкурс за детска рисунка „Мисия спасител” – София 2009 г.Тази рисунка ще участва в международния кръг от конкурса, който ще се проведе в Париж; Второ място в областния конкурс „Мисия спасител” – Добрич 2009 г.; Трето място в Общинския конкурс за детска рисунка „Да играем и се движим безопасно” и Второ място в Международния пленер „Усмивките на морето” в гр.Балчик.”
Нека си пожелаем талантът на двете деца да е пожеланието за хубави събития,здраве и успехи за всички хора в общината през идната година.

Публикувано на 28 Dec 2009