Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 Награда от олимпийския конкурс на „Телеграф" за Ива Стоянова от Тервел

Снимка
Участие в конкурса "Аз рисувам олимпиада" на вестник "Телеграф", фондация "Духовно огледало" и със съдействието на Корпоративна търговска банка взеха и децата от Школата по изобразително и приложно изкуства с р-л Виолета Янкова към ОДК „Малкият принц”.
Г-жа Янкова издава част от регламента –важни били ефектните цветови решения на децата, използваното им въображение, както и по детски наивното им виждане за олимпийските игри. В картините е трябвало да присъстват задължително символи от Китай и от България, както и от самите олимпийски игри.
Компетентното жури: госпожа У Гуан- съветник по културните въпроси на Народна република Китай в България, видният художник от "Лайънс клуб" -Сашо Костов и Велизар Стефанов- художник на Нова българска медийна група отличиха заслужено тервелчанката Ива Стоянова на 10 г., възпитаничка на Школата по рисуване към ОДК.
Талантливата Ива е отличена в категорията „пет първи утешителни награди от по 200 лв.” Решението е взето след няколко трудни селекции. След първата са били отсяти 18 рисунки от пристигналите общо 184 писма. Накрая останали осем картини, от които се избраха първите три най-добри и пет на четвърто място, т.н. категория „пет първи утешителни награди”.
Поздравяваме малката Ива и нейната ръководителка за това, че са успели да впечатлят журито със своята интересна картина.


Публикувано на 29 Oct 2008