Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 Коледни вълшебства

Коледа е един необикновен и вълшебен ден. Затова така е наречено новото детско шоу “Коледни вълшебства”, което бе организирано за децата от Община Тервел, СОУ ”Йордан Йовков”, ОДК”Малкият принц” и Народно читалище”Димитър Дончев” гр.Тервел.
    Водещ на шоуто бе Красимир Демиров- артист от Драматичен театър гр.Добрич.
В шоуто участваха три отбора – отбор “Джуджета” четвърти “А” клас с класен ръководител Ганка Иванова, отбор “Еленчета” – четвърти “Б” клас  с кл. ръководител Марина Тодорова и отбор”Звънчета” от четвърти”В” клас с кл. ръководител Виолета Димова.
    Регламентът на състезанието никак не бе сложен, след всеки кръг журито даваше своята оценка  за всеки отбор.
Първият кръг на състезанието бе под надслов “Коледа у нас”. Така присъстващите в залата научиха много нови неща за традицията при подготовката и отпразнуването на Коледуването.
Вторият кръг бе “Коледа в Европа”- една истинска разходка из европейските държави по време на празника.
    И малките и големите очакват една весела, една вълшебна Коледа. Но какво прави празникът наистина празник, разбира се –богата трапеза, блещукаща елха, най-скъпите ни хора наоколо и много песни и танци, затова и третият кръг бе посветен на изкуството- песен стих, танц.
    И все пак на състезание, като на състезание на първо място се класира отборът на “Звънчетата”, а с равен брой точки са отборите на “Джуджетата” е “Еленчетата”.
На всички участници имаше и подаръци - за отборите стенен часовник и федербал, а за всяко дете по един коледен сувенир. Коледните вълшебства завършиха с песните на Коледарската група с ръководител Иван Андреев. Благословията с песен и слово бе пожелание за всички участници, за присъстващите и техните семейства. За всички участници в спектакъла бе осигурена почерпка от Общината.
    Дано Коледните пожелания и Коледните вълшебства се сбъднат.


Публикувано на 02 Jan 2008