Школи и състави

ШКОЛА ПО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО

Създадена през 2004 г. Работи с три възрастови групи от 5 до 18 години. За двете години на своето съществуване школата е представила пред обществеността в града 17 тематични изложби. Някои от темите са:

Младите приложници грабват поредица от престижни награди – от Националния дворец на децата в гр. София, от община Добрич, от Национална служба за противопожарна и аварийна безопасност и, разбира се, от община Тервел.

Ръководител на школата е г-жа Виолета Янкова, преподавател по изобразително изкуство в ОДК “Малкият принц”. По нейно ръководство от създаването на школата (само за 2 години) децата от школата са зарадвали обществеността с 15 тематични изложби, като всеки път приложната техника е различна.

ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ “КАЛИНКА ВЪЛЧЕВА” КЪМ НЧ “ДИМИТЪР ДОНЧЕВ – ДОКТОРА”

Основан през 2000 г. Танцьорите са на възраст от 5 до 18 години, като техният брой постоянно расте – от 26 през 2000 г. до 96 през 2006 г. Репертоарът на ансамбъла включва всички етнографски области на България. Танците са над 30. Участията в страната и чужбина са над 120, а само малка част от най-престижните награди са:

Художествен ръководител на ансамбъла е Нели Димкова. Помощник художествен ръководител е Елена Енчева.

МАЖОРЕТЕН СЪСТАВ ПРИ ОДК “МАЛКИЯТ ПРИНЦ”

Създаден през 2004 г. като допълнителна дейност към съществуващия балет “Каприз”. Под ръководството на младата и амбициозна ръководителка Живка Ненова за 2 години малките чаровници усвояват над 6 мажоретни танца и завоюват 2 престижни награди от национален фестивал “Златен помпон”:

Малките чаровници радват обществеността в Тервел на всички спортни прояви и събития. Всяко тяхно представяне е съпроводено с нови костюми и блясък. Съставът се финансира от община Тервел.